dissabte, 20 de desembre del 2008

Rap a la Marinera

El passat dissabte varen venir a sopar en Miquel i la Mª Àngels, teníem un sopar pendent des de feia molt temps i havíem de quedar bé. Després de donar-hi moltes voltes al menú, em vaig decidir per una cassoleta de rap a la marinera. Aquest va ser el resultat.





Ingredients per a 4 persones:

1 Rap sencer de mida mitjana
8 Musclos
3 Calamars
8 Gambes
8 Llagostins
1 Ceba
Alls
Oli d'oliva
Vi blanc
Farina
Sal
3 Tomàquets madurs
Una fulla de llorer.

Per la picada:
Ametlles torrades
Alls
Julivert
Avellanes
2 galetes maria

Pel fumet:
El cap del rap
1 pastanaga
1 ceba
alls
julivert


Primer de tot en una olla grossa posem tots els ingredients per a fer el fumet i ho deixem bullir durant una hora i mitja o dues.

En una cassola de ferro enfarinem i salem el peix, el fregim lleugerament, i ho retirem. Fregim també lleugerament les gambes i els llagostins. Colem l'oli i el fem servir per a fer el sofregit, amb la ceba, els alls , els tomàquets, un rajolí de vi blanc i el llorer. Quan ja tinguem el sofregit pràcticament fet hi posem els calamars tallats a rodanxes fins que estiguin cuits i ho deixem coure una mica més. Seguidament fem la picada i l'afegim a la cassola, hi posem el peix i les gambes que havíem separat, afegim una mica d'aigua mineral i deixem que bulli durant una estona. Si veieu que el suc us va quedant molt concentrat hi podeu anar afegint aigua fins que us quedi al vostre gust. Per últim obrim els musclos al vapor i els incorporem.

Podeu posar-hi una mica de julivert picat per sobre just abans de servir. Que vagi de gust!!!

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP