dissabte, 30 d’agost de 2008

"Tomàquets de Penjar"




Avui us parlaré d'aquesta classe de tomàquets tant coneguts a la nostra terra. Es tracta d'un producte el qual es planta sobre els mesos de març/abril i es recull a finals del mes d'agost.

Aquest tomàquet té una caracteristica que el fa diferent als altres, i és que si els pengem (d'aquí prové el sobrenom) en un lloc sec i amb poca llum podrem gaudir-ne tot l'any (sobretot a l'hivern que els que trobem al mercat la seva qualitat deixa molt que desitjar).

El seu us es quasi exclusivament per a fer el nostre típic "pà amb tomàquet" sobretot un cop passat l'estiu (que és la seva época) , son d'un color vermell força intens i molt carnosos.

dilluns, 18 d’agost de 2008

Risotto d'esparregs

Ingredients per a 2 persones:

1 Ceba tendra
3 alls
1 Petxuga de pollastre
12 Esparregs verds
100 gr de pesols
mantega
vi blanc
formatge parmesà
caldo de pollastre o verdures




En una cassola posem la mantega, hi fregim el pollastre i el reservem. Afegim la ceba i els alls i deixem que es vagi fent a poc a poc, seguidament hi afegim els espàrregs tallats i hi posem el pollastre que havíem separat.

Quan estiguin els espàrregs una miqueta cuits, hi tirem l'arròs i el got de vi blanc, i seguidament hi anirem afegint a poc a poc el caldo que prèviament haurem calentat (molt important tirar el caldo d'aquesta manera ja que és la tècnica per a fer un bon risotto).

Haurà d'anar agafant una textura cremosa, per això ho anirem remenant constantment, quan tiguem l'arros quasi a punt hi tirem els pèsols. Finalment abans de servir hi afegim el formatge parmesà ratllat, ho remenem perquè es fongui i ja ho podem servir.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP