dijous, 20 d’agost del 2009

Flam de mató


El passat cap de setmana vaig estar voltant per la comarca del Baix Empordà, visitant pobles com Calella de Palafrugell, Peratallada, Pals, Palau Sator i Ullastret. Són indrets amb un encant especial, que encara conserven aquella essència tant característica dels pobles d’abans i que per desgràcia en molts altres llocs ja fa uns quants anys que l’hem perdut.

Recomanat per un autòcton d’aquestes terres vaig anar a trobar un petit comerç situat al poble d’Ullastret anomenat Ca la Nuri, un lloc on, des de fa ja uns anys treballen la llet de cabra d’una manera artesanal elaborant productes com el recuit, el formatge o el mató, molt famosos per la seva gran qualitat i servits als millors restaurants de la zona.

Amb un dels matons que vaig comprar he preparat aquestes postres.
Necessitarem els següents ingredients:

200 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
250 g de mató
1 sobre de quallada

Comenceu aquest flam preparant el caramel: poseu una mica de sucre en un cassó i deixeu-lo al foc, sense deixar de remenar, fins que agafi el color adequat.Un cop fet el caramel, repartiu-lo pel fons del motlle. Mentre es refreda, poseu en un pot la quallada, el mató, el sucre i la crema de llet.

Tritureu-ho. Quan el mató ja s'hagi desfet, tireu-hi la llet i torneu-ho a triturar. Tot seguit, ompliu el motlle amb la barreja i poseu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. La cocció ha de ser al forn, a 180 graus i durant 1/2 hora. És recomanable que feu aquestes postres d'un dia per l'altre.

1 comentaris:

cristina 28 d’agost del 2009, a les 20:37  

Ja tinc el mató artesà d'aquests de la plaça de l'ajuntament i demà provaré de fer-los,... mmm els he provat de fets a veure com em queden,... un pregunta la nata líquida ha de ser de cuina o per muntar????

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP