diumenge, 22 de novembre del 2009

Pa d'olives

Aprofitant que tenia unes olives negres d'aragó que vaig comprar la setmana passada, he preparat aquest pa. Aquesta vegada tenia ganes de fer la prova i coure'l al forn en lloc de fer-ho a dins la panificadora. Per fer això he programat la màquina perquè només em fes el procés d'amassat i un cop feta la massa l'he deixat llevar durant 2 hores en un lloc sec i amb una temperatura aproximada de 20º.
Un cop llevat fem una última amassada i ho col·loquem dins un motlle prèviament untat amb oli o mantega i un polsim de farina, ho deixarem llevar 15 minuts més. Escalfem el forn a temperatura màxima (225º) i en una de les safates del forn hi posem una mica d'aigua per tal de crear vapor, quan ja tenim el forn a punt introduim el motlle amb la massa sobre la reixa del forn i ho deixem coure uns 40 o 45 minuts, els primers 10 minuts a 225º i la resta abaixem la temperatura fins a 180º controlant en tot moment el procés.
El resultat hauria de ser alguna cosa semblant a això.


Ingredients (per un pa de 600gr)

350 gr de farina per a fer pa
210 ml d'aigua
5 gr de mantega
5 gr de sucre
5 gr de sal
10 gr de llevat de paris

3 comentaris:

La cuina vermella 23 de novembre del 2009, a les 9:10  

El pa d'olives negres d'aragó ens torna bojos a casa!! el teu pa ha quedat amb una crosta cruixent i cuita meravellosa, una forta abraçada.

Gemma 23 de novembre del 2009, a les 12:02  

M'encanta el pa d'olives, té un gust impressionant. Amb un raig d'oli i un pols de sal, és el millor berenar del món ;)

Unknown 8 de desembre del 2009, a les 19:36  

si es fa aquest pa en un motlle rodo per que quedi mes pla, s'obra i es possa talls de tomata, mozzarela i olives verdes i es forneja, queda bonissim.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP