diumenge, 13 de desembre del 2009

Lasagna bolognesa

Ja sé que és molt més fàcil anar a qualsevol supermercat i comprar una d'aquelles lasagnas bolognesa que venen congelades o "fresques", engegar el forn, coure-la i menjar-te-la sense més ni menys. Ja sé que fer això em suposaria perdre 10 minuts, però...i si un dia intentem fer una lasagna casolana, amb ingredients de primera qualitat i feta amb molt de carinyo? Es notaria la diferència? ja us dic ara que si!!!
Ingredients:

1 ceba grossa
3 alls
3/4 de kg de carn picada de vedella
3 salsitxes
1/2 got de vi blanc
1 pot gros de tomàquet triturat
16 plaques de lasagna "El Pavo"
sal i pebre
Oli d'oliva
Formatge per gratinar

Per la beixamel:

30 gr de mantega
2 cullerades de farina
sal
nou moscada
1/2 litre de llet

Elaboració:

Primer de tot farem un sofregit amb la ceba, l'all i el vi blanc. Quan ja el tinguem a punt hi sofregirem les salsitxes tallades molt petites i la carn de vedella, ho salpebrem. Seguidament hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem fer molt lentament.
Mentrestant anem preparant les plaques de lasagna. Jo he triat unes de la marca El Pavo, que són molt fàcils d'utilitzar i no cal bullir-les prèviament, només submergir-les en aigua calenta durant 10 minuts, surten bones.
A banda, preparem la beixamel. En una paella hi posem la mantega, quan ja estigui desfeta hi afegim la farina i la deixem coure una estona sense que se'ns cremi. Seguidament hi anem tirant a poc a poc la llet (prèviament escalfada) sense parar de remenar. Quan ja la tinguem al punt hi afegim la sal i la nou moscada.
Finalment muntem la lasagna en una safata per anar al forn. Intercalarem capes de carn amb les plaques de lasagna i finalment hi posem la beixamel i el formatge ratllat per sobre. Ho posem al forn durant 20 o 25 minuts a 180º fins que ens quedi ben gratinada.

4 comentaris:

Gemma 13 de desembre del 2009, a les 18:08  

No espot ni comparar una lasagna casolana amb les comprades ja fetes... ja ho crec! Només cal veure la bona pinta que fa la teva :)

Sílvia A. 13 de desembre del 2009, a les 23:25  

Hola Joan: només veure el teu comentari he anat al teu bloc, que maco el diseny i la lasanya sense comentaris tot el fet a casa 100% més bo.

La cuina vermella 20 de desembre del 2009, a les 10:11  

I tant que es nota la diferència!!! A més trobo que fer lassanya és molt divertit, i el resultat és tan magnífic. Molts petons Joan, el teu bloc ens agrada molt.

Receptes.org 8 de gener del 2010, a les 0:31  

Res a veure amb les del super :-)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP