diumenge, 22 de febrer del 2009

Més fotos d'en Nuck




Calçotada








diumenge, 15 de febrer del 2009

L'espectacle de la Boqueria

Ahir vaig estar per Barcelona acabant de fer unes compres que em faltaven, i com cada vegada que visito la ciutat i el temps m'ho permet em vaig acostar fins el mercat de Sant Josep (La Boqueria).


M'agrada perdre'm per les paradetes i contemplar els seus aparadors, impecablement exposats amb productes de tota classe. Un veritable espectacle pels sentits.

Aqui teniu una mostra...












Tagliolini de sepia amb salsa carbonara



Avui una recepta molt senzilla i que segur tothom a fet alguna vegada a casa. Es tracta de la salsa carbonara, però amb la particularitat que aquest cop farem servir una pasta negra (sepia) la qual li dona un color particular i diferent a la que estem acostumats a menjar.

Ingredients per a 2 persones:

250g de pasta fresca de sepia
100 g de bacon fumat
crema de llet
1 rovell d'ou
sal
pebre
Formatge parmesà

En una paella hi aboquem el bacon sense gens d'oli i el torrem una mica, seguidament hi afegim la crema de llet, un polsim de sal i el pebre. Posem a bullir la pasta fresca 2 o 3 minuts. Quan ja tinguem la crema de llet espesa i la pasta a punt ho barrejem tot i ho retirem de foc, seguidament hi afegim el rovell d'ou (opcional) i remenem energicament per que no es qualli.
Acabem el plat amb uns encenalls de formatge parmesà pel damunt. Buon apetito!!!

diumenge, 1 de febrer del 2009

Crema Catalana



Avui... unes postres. Segurament les mes típiques i conegudes a la nostra terra.
I és que...a qui no li agrada la crema catalana? crec que a molt poca gent, per això pot ser un recurs molt bo a l'hora de preparar unes postres de manera fàcil i ràpida. Aquí van els ingredients...

1l de llet
6 o 8 rovells d'ou
200 gr de sucre
1 cullerada plena de farina de blat de moro ("maizena")
1 canó de canyella
1 pela de llimona
Elaboracio:

Guardeu una mica de llet i la resta la poseu al foc en un cassó amb la pela de llimona i el canó de canyella; només ha de bullir el just perquè agafi el gust. Traieu-ne el tros de canyella i el de llimona.

En un bol, hi poseu una mica de llet, el sucre,els rovells d'ou i la "maizena";ho remeneu bé. Tireu tot això a l'ansat amb la llet, que manteniu a foc ben baix, procurant que no bulli. Ho remeneu bé, i quan comenci a espessir-se ho traieu del foc, sense deixar de remenar-ho- Tot seguit aboqueu la crema en una plata o en cassoletes individuals i les deixeu refredar a la nevera.

Just abans de servir-la hi poseu una capa fina de sucre per sobre i ho cremeu amb la pala ben roent.

Recepta extreta del llibre "La cuina catalana a l'abast". Jaume Fàbrega

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP