dissabte, 11 de juliol del 2009

Rissoto de sípia


Amb una bona sípia, una ceba, un parell de tomàquets madurs i un bon fumet de peix podeu preparar un rissoto que estic segur que us encantarà.

Avui tenia ganes de preparar un rissoto, feia temps que no en cuinava cap. Així que com que el dia estava tapadot (com diria en Molina), he decidit dedicar part del matí a fer un plat que m'agrada molt.

Ingredients:

1 Sípia de mida mitjana
1 ceba mitjana
2 Tomàquets madurs
Fumet de peix
Vi blanc
Arròs (si pot ser arborio millor). Es tracta d'una classe d'arrós italià ideal per aquests plats.
Formatge parmesà
Sal i pebre


En una cassola hi posem una mica de mantega i hi sofregim la ceba, fins que estigui a punt de quedar negre. Si veiem que se'ns crema hi anem afegint poc a poc el vi blanc.

Quan tinguem la ceba amb un color marronós hi posem la sípia tallada petita i la deixem sofregir una bona estona. Seguidamet hi posem els dos tomàquets madurs i seguim sofregint. Ho salpebrem.

Un cop que el sofregit ens agafi aquell to marronós tan característic, hi tirem l'arròs i ho sofregim durant un minut, seguidament i anirem tirant el fumet poc a poc i a mesura que l'arròs ens ho demani.

diumenge, 5 de juliol del 2009

Cuixa de conill al forn amb verduretes


Ingredients:

2 cuixes de conill
1 porro
1 ceba
2 pastanagues
All
Oli
Sal
Pebre
Vi blanc

En una safata per anar al forn hi fem un llit amb les verdures disposades al fons i tallades en bastonets. Sal pebrem les cuixes de conill i les posem a sobre les verdures i hi tirem el got de vi blanc. Escalfem el forn a 180 graus ho deixarem de 30 a 45 minuts fins que ho tinguem a punt. De tant en tant anirem regant les cuixetes amb el suquet per que no se'ns quedin seques. Ja ho tindrem a punt per menjar.

dissabte, 4 de juliol del 2009

Gaspatxo de Síndria

Ha arribat amb força l'estiu i amb ell la calor. Avui us deixo un plat d'allò més adient per combatre aquestes temperatures.

Es tracta del conegudíssim gaspatxo Andalús però amb una petita variant, la síndria. La síndria és una fruita molt refrescant i que dóna un punt molt característic a aquest plat.

Ingredients:

Tomates madurs
Cogombre
Pebrot vermell i verd
Síndria
Ceba
Oli
Sal
Pebre
Vinagre

És netegen molt bé tots els ingredients i es passen per la batedora, ho rectificarem de sal i pebre si cal. Es pot anar afegint més quantitat d'alguna verdura depenent del gust que vulguem que agafi el gaspatxo.

L'ombra de l'atzavara

Amb el permis de Pere Calders...

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP