dissabte, 31 d’octubre del 2009

Pa de nous i panses.


Ja he estrenat la panificadora i el primer pa que he fet ha sigut un de nous i panses. Abans de res vaig anar a veure a en Salvador, forner i pastisser, que juntament amb la seva dona l' Assumpció s'encarreguen de tirar endavant la Pastisseria Pujades, un dels pocs forns que encara treballen de manera artesanal i fent el pa i les pastes amb mooolt de carinyo. Ell va ser qui em va donar uns quants consells i em va proporcionar la farina de força i el llevat de paris, ingredients bàsics per a fer un bon pa...un altre cop moltes gràcies.
Per ser el primer cop, estic força content de com va quedar. El gust era molt bo i l'oloreta que va deixar a casa ni us ho explico.
Ingredients per un pa de 600 gr. (per fer amb panificadora):
320 g de farina de pastisseria
190 ml d' aigua
15 g de mantega
5 g de sucre
5 g de sal
6 g de llevat de paris
Per al farcit:
150 g de panses
150 g de nous

Ja tinc Panificadora !!!

Ja tinc Panificadora !!!
Després de donar-hi moltes voltes i buscar-li un lloc a la cuina, al final m'he decidit i ja la tinc. És un aparell una mica gran, i no ens enganyem, ocupa força espai, però crec que ha valgut la pena. La vaig trobar al Media Markt per un preu que no arriba als 100 €, i a més de fer un pà força bo, també hi podeu fer la massa per a les pizzes, un pa de pesic i fins i tot melmelada...impresionant!.
Fer pà a casa diuen que és un dels plaers de la vida, i la veritat és que es tracta d'una experiencia força interessant. La màquina en questió fa tot el procés, es a dir, només li hem de posar els ingredients i ella tota soleta ens farà l'amasat, ens ho deixarà fermentar i finalment el courà. També tenim la possibilitat de coure'l al forn de casa, i donar-li la forma que més ens agradi.



dilluns, 26 d’octubre del 2009

Sopa de rap


Ara que d'aquí a molt poc començarà a fer fred, us ensenyo un plat que ens ajudarà a combatre'l. Es tracta d'una sopa de rap, un plat molt senzill i que dóna molt bon resultat, a més en podeu fer més quantitat i congelar-la per altres vegades.
Necessitareu els següents ingredients:
Pel caldo:
  • 1 cap de rap.
  • Espines de diferents peixos (el vostre peixater us les proporcionarà)
  • 1 tomàquet madur.
  • 1 ceba gran.
  • 1 pastanaga.
  • 1'500 l. d'aigua.
  • 2 fulles d'api.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 got de vi blanc.
  • 1 all
  • Julivert
  • oli d'oliva
  • Sal
Per a la sopa:
  • 1/2 Kg. de rap.
  • 1 ceba.
  • 3 dents d'all
  • 2 tomàquets madurs ratllats.
  • 10 ametlles torrades.
  • 10 avellanes torrades.
  • Sal
Per fer el caldo, posarem tots els ingredients del caldo en una cassola grossa i ho deixarem bullir durant 2 hores aproximadament. A banda farem un sofregit amb la ceba, el tomàquet i els dents d'all fins que ens quedi d'un color marronos. Per altra banda farem una picada amb les ametlles i les avellanes fins que aconseguim fer una pasta. Afegim la picada al sofregit. Per últim colem el caldo i ho traspassem a una altra cassola i finalment hi aboquem el sofregit. Per últim agafem els trossos de rap net i els passem per la paella coent-los lleugerament, els tallem a trocets i ho aboquem dins la sopa. Ho deixarem bullir durant 15 minuts més. Si voleu que quedi una crema més fina abans de tirar-hi els trossos de rap podeu passar-hi la batedora elèctrica per tal de no trobar-hi entrebancs.
Que vagi de gust!!!

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Bacallà confitat amb pebrot verd

Avui us ensenyo una manera fàcil de preparar un plat de bacallà. La clau està en confitar en el punt just el peix, la resta és molt senzill i el resultat molt bo.

Per preparar aquest plat necessitarem:

2 talls de bacallà dessalat per persona
6 pebrots verds
1 patata
Oli d'oliva verge extra
alls

Primer de tot posarem una cassola amb oli d'oliva just fins a cobrir el bacallà. Ho posarem a foc molt suau, a uns 80º durant uns 20 o 25 minuts procurant que no bulli. A part fregirem els alls i posteriorment els pebrots verds.
Per muntar el plat jo ho he fet de la següent manera:
En un motlle posarem un tros de patata prèviament bullida, el pebrot verd i els trossos de bacallà a sobre. Finalment hi posem els alls fregits, sal maldon i oli d'oliva verge extra per sobre.

Us recomano que un dia feu la prova...per mi aquest plat és glòria pura.

dissabte, 10 d’octubre del 2009

Tagliatelle amb pesto suau

Reconec que la pasta m'agrada de totes les maneres, i a casa, com a mínim un cop a la setmana en mengem. Avui, aprofitant que encara tenia unes quantes fulles d'alfàbrega fresca he preparat uns tagliatelles amb un pesto suau.

Per preparar aquest plat necessitareu:

Pasta fresca (jo he fet tagliatelles, pot ser qualsevol altre).
3 o 4 fulles d'alfàbrega fresca
Oli d'oliva verge extra
50 gr de pinyons
5 o 6 nous (la recepta autèntica no en porta, però queda també molt bé)
1 all
Sal i pebre
Formatge parmesà

Bullim la pasta fins que ens quedi aldente.

Per fer la salsa, posem les fulles d'alfàbrega sense la part central, l'oli d'oliva, els pinyons, l'all, la sal i les nous dins d'un pot per tal de poder-ho triturar amb la batedora elèctrica fins que ens quedi una pasta.

Finalment en una paella ho barregem tot i ja està llest per menjar.

Que us sembla si ho acompanyem amb una cançó de Manel?

dissabte, 3 d’octubre del 2009

VII Jornades Gastronòmiques de "La cuina de l' art"

Durant aquest mes d'octubre, a Lloret de Mar es realitzarà una nova edició de les jornades gastronòmiques de "La cuina de l'art" . Enguany hi participen 26 restaurants locals amb menús diversos que van dels 22 fins als 60€. Un bon motiu per a donar-nos un petit homenatge i gaudir de la cuina del peix i marisc de les nostres costes.


Altres Jornades Gastronòmiques octubre 2009


15es Jornades Gastronòmiques del bolet -Alta Ribagorça- Tot el mes d'octubre





Jornades Gastronòmiques del Bolet del Maresme. Del 1 d'octubre al 30 de novembre




XIV Jornades Gastronòmiques Calamarenys -Arenys de Mar- de l'1 al 30 d'octubre




Oktoberfest - Calella. Octubre.




Fins al 4 d'octubre. L'ampolla.



Jornades del bolet, la caça i la castanya. Arbúcies. 17 i 18 d'octubre.


Cuina del Bolet. Llagostera. Del 8 d'octubre al 22 de novembre.



XXII Festa de la Cervesa. Platja d'Aro.Del 2 al 4 i del 9 al 12 d'octubre.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP