diumenge, 13 de desembre del 2009

Lasagna bolognesa

Ja sé que és molt més fàcil anar a qualsevol supermercat i comprar una d'aquelles lasagnas bolognesa que venen congelades o "fresques", engegar el forn, coure-la i menjar-te-la sense més ni menys. Ja sé que fer això em suposaria perdre 10 minuts, però...i si un dia intentem fer una lasagna casolana, amb ingredients de primera qualitat i feta amb molt de carinyo? Es notaria la diferència? ja us dic ara que si!!!
Ingredients:

1 ceba grossa
3 alls
3/4 de kg de carn picada de vedella
3 salsitxes
1/2 got de vi blanc
1 pot gros de tomàquet triturat
16 plaques de lasagna "El Pavo"
sal i pebre
Oli d'oliva
Formatge per gratinar

Per la beixamel:

30 gr de mantega
2 cullerades de farina
sal
nou moscada
1/2 litre de llet

Elaboració:

Primer de tot farem un sofregit amb la ceba, l'all i el vi blanc. Quan ja el tinguem a punt hi sofregirem les salsitxes tallades molt petites i la carn de vedella, ho salpebrem. Seguidament hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem fer molt lentament.
Mentrestant anem preparant les plaques de lasagna. Jo he triat unes de la marca El Pavo, que són molt fàcils d'utilitzar i no cal bullir-les prèviament, només submergir-les en aigua calenta durant 10 minuts, surten bones.
A banda, preparem la beixamel. En una paella hi posem la mantega, quan ja estigui desfeta hi afegim la farina i la deixem coure una estona sense que se'ns cremi. Seguidament hi anem tirant a poc a poc la llet (prèviament escalfada) sense parar de remenar. Quan ja la tinguem al punt hi afegim la sal i la nou moscada.
Finalment muntem la lasagna en una safata per anar al forn. Intercalarem capes de carn amb les plaques de lasagna i finalment hi posem la beixamel i el formatge ratllat per sobre. Ho posem al forn durant 20 o 25 minuts a 180º fins que ens quedi ben gratinada.

dijous, 10 de desembre del 2009

Crêpe de xocolata i nous

És mitja tarda d'un diumenge d'hivern, amb poques ganes de fer res, dies que et passaries hores i hores davant de la tele mirant una bona pel·lícula o simplement deixant que passi el temps i s'esgoti el cap de setmana. En aquestes tardes és quan em ve més de gust preparar uns crêpes. Es poden farcir d'infinites maneres, fer-los dolços o salats... a mi particularment m'encanta amb xocolata i nous, trobo que és una combinació insuperable. Són ràpids i molt fàcils de fer.
Aquesta recepta l'he tret del llibre "Los postres de Eva Argiñano", una autèntica mestra de la pastisseria; el llibre val molt la pena, us el recomano.



Ingredients:
125 gr de farina
3 ous
30 gr de mantega
1/4 de litre de llet
15 gr de sucre
5 gr de sal
2 cullerades petites de ron
En una cassola bullim la llet i afegim la mantega desfent-la bé i deixant que es refredi.
En un bol es barreja el sucre amb la sal i els ous batuts. Finalment, s'afegeix la llet templada i el ron. Ja tenim la crema de crêpre, es recomana deixar-la reposar a la nevera durant una hora.
En una paella ben calenta i untada amb mantega, cobrim la base amb una capa fina de la crema de la crêpe i els fem volta i volta farcint-los de l'ingredient que haguem triat.

dissabte, 5 de desembre del 2009

Crema de gambes

Inspirant-me en la recepta de la Mireia Carbó "Crema de gambes en 3 textures" que ens va ensenyar el passat dia 3, he preparat aquesta versió. És una mica més ràpida de fer (no tenia temps de fer el carpaccio), però també pot ser una bona opció per aquests dies de festa.


Ingredients per a 4 persones:

12 gambes senceres
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
1 gra d'all
3 tomàquets madurs petits
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d'arros
10 atmelles torrades
2 litres d'aigua
Sal
Pebre
Flor de sal

Elaboració:

Pelem les gambes i separem els caps i les closques i els hi treiem els ulls. Reservem les gambes pelades.
Sofregim les closques i els caps de les gambes, i afegim el porro, la ceba, la pastanaga i l'all picat.
Quan s'evapori l'aigua, afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure.
Afegim la carbassa i l'aigua i ho deixem coure uns 30 minuts, junt a la farina d'arròs.
Triturem les atmelles amb una mica de crema. Les afegim a la cassola, ho triturem tot, ho passem pel colador xinès i posteriorment per un colador fi.
Fregim 3 gambes per persona i les servim a cada plat, i hi posem una mica de pebre i flor de sal per sobre.
Finalment servirem la crema ben calenta.
La recepta original que us comentava, afegeix un carpaccio de gamba a la base del plat que s'ha de fer previament. Agafarem dues gambes pelades i sense tripa, les posarem entre mig de dos plastics (podeu utilitzar boses per congelar) i amb l'ajuda d'una cassola les aixafem fins que quedin ben planes, li donem forma i les congelem.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP