dissabte, 24 de juliol del 2010

Hummus


L'Hummus és un plat fet a base de puré de cigrons molt popular a països de l'orient mitjà. És un plat que es menja fred i normalment s'acostuma a servir per acompanyar "crudités" de verdures ,torradetes, bastonets de pa o directament amb patates xips. És un aliment molt baix en grasses saturades, no conté colesterol i és molt ric en fibra i proteïnes.

Ingredients:
500 gr. de cigrons cuits i una mica del caldo on els heu bullit.
2 cullerades de Tahina (pasta de sèsam. La trobareu en supermercats Àrabs).
El suc de mitja llimona
2 grans d'all
Sal
Pebre
Pebre vermell picant
Oli d'oliva verge extra

Primer de tot haurem de tenir en compte de deixar els cigrons en remull 24 hores. Un cop s'hagin hidratat, els bullirem i els reservem. En una batedora afegim els cigrons, una mica del seu propi suc, la tahina, el suc de llimona, el grans d'all, la sal el pebre i l'oli d'oliva. Ho barregem tot molt bé fins que ens quedi una pasta fina. Ho deixem refredar a la nevera durants unes hores. Acabem el plat amb un polsim de pebre vermell per sobre.

2 comentaris:

La cuina vermella 26 de juliol del 2010, a les 0:00  

A la vida no havíem vist mai un hummus tant elegant, enhorabona Joan!!

starbase 26 de juliol del 2010, a les 9:30  

Coincideixo amb els vermells, l'hummus és molt bó però a sobre has aconseguit donar-li una presència sobirana!! :)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP