dijous, 2 de setembre del 2010

Ensushiada 2010

Feia molt temps que tenia ganes d'intentar de fer Sushi a casa. Vaig estar durant uns dies mirant per la xarxa i per algun llibre que em varen regalar i la veritat és que en algun moment no les tenia totes i em feia una mica de por pensar que no em quedés prou comestible i no tenir més remei que anar al Restaurant Japonès de torn a demanar menjar per emportar.



1.- Makisushi: Maki en Japonès significa enrotllat. És aquell que va embolicat en una alga nori i els seus ingredients són, arròs avinagrat, un punt de pasta de wasabi (que s'extreu de l'arrel de raves japonesos i que pica com un "rayu"), peix cru (normalment tonyina o salmó) i verdures crues (pastanaga, alvocat, cogombre...).

2.- Uramaki: Es tracta d'una varietat del Maki però invertit, és a dir a l'hora de fer el rotlle deixarem l'arròs per fora i l'alga nori per dins.


3.- Nigirisushi: Potser una de les varietats més tradicionals del Japó. No porta alga nori, per fer-los caldrà fer una petita bola allargada amb l'arros i afegir-hi un tros de peix o marisc cru o fumat al vostre gust per sobre.



Els ingredients que ens faran falta són:Salmó fumat en filet, tonyina fresca (prèviament congelada), palets de cranc, llagostins, espàrregs verds bullits, alvocat, sucre, sal, arros Japonès, vinagre d'arròs, pasta de wasabi, algues nori (tot això ho trobareu a grans superfícies, a l'apartat de menjar oriental), salsa de soja i sèsam o qualsevol altre ingredient que us agradi, el Sushi és imaginació pura.

Crec que el més important per tal de preparar Sushi a casa és cuinar correctament l'arròs. Si llegiu manuals per la xarxa, veureu que és bàsic i primordial respectar minuciosament el procediment de cocció del cereal per tal d'obtenir bons resultats. Aquí us deixo un enllaç interessant.
Un cop tinguem l'arròs al punt, només ens caldrà estendre l'alga nori i començar a combinar els ingredients que més ens agradin. Aquí us deixo la segona part de l'article on segur que ho veieu molt més clar.
Sayônara...

3 comentaris:

La cuina vermella 2 de setembre del 2010, a les 22:04  

Hola, què tal, Joan! Ara feia molts dies que no gaudíem dels Petits bocins. A casa l'únic amant del sushi és en Kike, a mi no m'agrada pas massa.

El que m'ha fet molta gràcia és el títol, nosaltres a Mollet, el nostre amic Xavi, un cop l'any ens convida a la seva gintonicada!! o sigui tu i en Kike mengeu sushi i jo marxo amb en Xavi a prendre gintònics, fa?

Molts petons i fins ben aviat.

starbase 2 de setembre del 2010, a les 23:42  

Algún dia haurè de posar-m'hi al tema del sushi pero em fa molta mandra...

Has fet una bona feina!! :)

Gemma 3 de setembre del 2010, a les 16:26  

Ostres, per no haver fet mai sushi a casa, n'has fet una pila i molt diferents! Tots t'han quedat molt bé.
Jo tampoc n'he fet mai, serà qüestió de perdre la por i atrevir-se d'una vegada per totes ;)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP