dissabte, 30 de gener de 2010

Panets de formatge parmesà i tomaquets secs

Seguint amb les receptes de pa, avui n'he fet un amb parmesà i tomàquets secs d'aquells que vaig comprar a Sicilia durant les vacances d'estiu.

La combinació d'aquests dos productes la trobo molt bona, i l'olor que ha deixat a casa m'ha recordat molt a la que fan algunes d'aquelles Tratories típiques d'Italia.


Ingredients:


320 g de farina de força
190 ml d'aigua
5g de sal
5 g de sucre
125 g de formatge parmesà ratllat
125 g de tomaquets secs (prèviament hidratats amb aigua calenta)
20 g de llevat de paris
15 g de mantega








diumenge, 10 de gener de 2010

Entrecot amb salsa gorgonzola i xips de moniato

Aquesta recepta la vaig preparar el mes de novembre, quan els moniatos estaven en el seu millor moment, però se'm va passar per alt penjar-la al bloc. Avui al matí mentre mirava arxius de fotografies que tinc a l'ordinador l'he trobat i he pensat en compartir-la, tot i que ja no crec que se'n trobin al mercat. Per fer aquest senzill plat necesitarem:

1 Entrecot o Bistec o la carn que més us agradi.
2 Moniatos
Sal maldon
Pebre

Per la salsa:
Crema de llet
Formatge gorgonzola (al gust).
Sal i pebre
Elaboració:
Primer de tot tallem els moniatos amb l'ajuda d'una mandolina i els deixem en aigua durant una hora perquè s'hidratin. Els assequem bé i els fregim en abundant oli d'oliva.

Per altra banda preparem la salsa amb la crema de llet i el formatge gorgonzola. Ho salpebrem i ho deixem al foc fins aconseguir una salsa cremosa.

Posem la planxa al foc i quan ja estigui ben calenta coem la carn al gust. Ho salpebrem.

Finalment cobrim la carn amb la salsa i ho acompanyem amb les xips de moniato afegint una mica de sal maldon per sobre.



dissabte, 9 de gener de 2010

Tiramisú de torró

Després d'uns quants dies de festa, dinars familiars, cava, torrons i tot això que s'acostuma a fer per Nadal...ja comença a ser hora de tornar a la rutina diaria i actualitzar una mica el blog, que últimament el tenia molt descuidat. Primer de tot desitjar-vos un feliç 2010, ple de salut, amor i bona cuina.
Per encetar l'any m'he decidit per uns postres que vaig fer el dia de Nadal i que varen resultar ser tot un éxit. Es tracta d'una recepta de la Mireia Carbó molt fàcil de fer i ideal pels que encara us quedi algun torronet per casa.
Ingredients per a 6 persones:
75 g de torró del tou (tipus Xixona).
1 Cullerada de sucre
2 Ous
250 g de mascarpone
Melindros (dels durs)
Per l'almívar:
50 g de sucre
200 ml d'aigua
1 rajolí de moscatell
Per la decoració:
Neules de Xocolata
*La recepta original hi porta uns estels fets amb sucre i atmelles laminades. Podeu veure-la al bloc de la Gemma.
Elaboració:
Fer un almívar lleuger amb l'aigua, el sucre i un rajolí de moscatell. Deixe-ho refredar i remulleu-hi els melindros. Col·loqueu-los al fons de copes o bols individuals.
Ratlleu el turró
Munteu els rovells dels ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.
Munteu les clares a punt de neu
Barregeu el mascarpone amb la crema de rovells, el torró i per acabar les clares muntades.
Disposeu la crema sobre els melindros.
Deixeu-ho refredar a la nevera.
La meva decoració va ser una neula de xocolata, però si us atreviu podeu fer algun dibuix amb el sucre.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP