diumenge, 28 de febrer de 2010

Arròs amb bacallà i carxofa

Ingredients per a 4 persones:

2 tasses d'arròs
400 gr de llom de bacallà dessalat
1 ceba mitjana
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
5 pebrots del piquillo en llauna
3 tomàquets madurs
2 dents d'all
4 carxofes
Oli
Sal
Caldo de peix

Preparació:
En una cassola fem un sofregit amb l'all, la ceba, els pebrots i finalment el tomàquet. Quan ja ho tinguem ben sofregit hi afegim el llom de bacallà (el podeu comprar ja dessalat i llest per cuinar) tallat a daus i deixem que es faci lleugerament. Seguidament hi posem les carxofes tallades en trossets petits. Tirem l'arròs i el caldo de peix i ho deixem coure durant uns 10-12 minuts. Possem la cassola al forn durant 2 minuts i ja ho tenim llest.

Bon profit.







divendres, 5 de febrer de 2010

Crema de carxofa amb botifarra negra

Seguint la recepta de la Mireia Carbó que ens va ensenyar la setmana passada, he preparat aquesta crema de carxofa que considero que és d'aquells plats perfectes per a fer com a entrant quan tenim convidats a casa ja que és molt fàcil de fer, es pot tenir preparada unes hores abans (important per no anar atabalats) i el resultat és espectacular.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 Kg i 1/2 de carxofes pesades en brut (500g de cors de carxofa)
  • 1 Ceba
  • 1l d'aigua
  • 1 gra d'all
  • 2 formatges en porcions ("Quesitos")
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 100g de botifarra negra

Elaboració:

  • Feu un sofregit amb la ceba i l'all. Afegiu-hi els cors de les carxofes, l'aigua i un pessic de sal.
  • Deixeu-ho coure fins que siguin tendres. Afegiu-hi els formatges, triture-ho tot plegat i passeu-ho pel colador xinès.
  • Talleu la botifarra a daus petits i passeu-la per la paella amb un raig d'oli. Serviu la crema amb l'acompanyament.

Bon profit!!!




  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP