dimecres, 22 de setembre del 2010

Cookies de xocolata amb nous i ametlles

Avui us presento unes galetes molt agraïdes. Fàcils de fer i boníssimes, val molt la pena que les proveu de fer. La recepta és del chef David Lienas de l'espai consum, un gran tipus.




Ingredients per a unes 20 galetes:

115g de mantega
100g de sucre
115g de sucre morè
2 ous
Vainilla en pols
115g d'ametlles mòltes
210g de farina (millor de rebosteria)
20g de llevat químic
175g de perles de xocolata
85g de nous pelades i picades
Una mica de sal

Preparació:

Deixeu que la mantega prengui temperatura fins que estigui pomada. Barregeu els dos sucres. Incorporeu els ous i la vainilla. A part, ajunteu la farina, les ametlles mòltes, el llevat i la sal. Ajunteu les dues barreges fins que tingueu la massa ben amalgamada. Finalment, afegiu les perles de xocolata i les nous. Per tal de que les galetes tinguin una forma rodona i uniforme podeu fer cilindres amb la masa amb paper film i congelar-la lleugerament. Llavors nomes haureu de tallar-les i enfornar-les a 180º durant 7-8 minuts. Important! una vegada cuites, deixeu-les refredar abans de treure-la de la safata del forn perquè adquireixin consistència.

diumenge, 19 de setembre del 2010

il pericolo numero uno, La Pizza...

La cançó original de Renato Carosone que fa uns mesos hem pogut sentir per la TV anunciant una nova temporada de primavera en uns famosos centres comercials ens diu que el perill numero 1 és la dona. No se quina part de raó tindrà, el que si us puc dir que el  perill número 1 en el meu cas són les pizzes, m'encanten, m'apassionen en menjaria cada setmana, però és clar, tampoc és qüestió d'abusar-ne.

Tenim la sort de gaudir de Pizzes de molt bona qualitat en un parell o tres d'establiments del poble, amb una massa fina,cruixent amb ingredients de primera i cuita al forn de llenya. La majoria de vegades les consumim en el mode Take Away, però desde feia temps tenia la curiositat i ganes de fer-la a casa i combinar els ingredients que més m'agraden. 



Per fer la massa per una Pizza per 4 persones necessitem:

250g de farina (jo faig servir la de forner)
15g de llevat fresc
125ml d'aigua
5g de sal
2,5g de sucre
15ml d'oli d'oliva verge extra

Per preparar la massa de pizza, primer de tot diluïm el llevat dins l'aigua. Afegim l'oli d'oliva verge. Mentrestant barregem la farina amb la sal i el sucre en un bol a part. Barregem tots els ingredients i els amassem bé fins que la massa quedi ben elàstica. La col.loquem dins un bol, el tapem amb un drap humit i ho deixem reposar en un lloc temperat fins que hagi doblat el seu volum. Amassem de nou la massa i la deixem llevar de nou en el mateix recipient. Finalment estirem la massa de la Pizza amb l'ajuda d'un corró donant-li la forma que més ens agradi intentant aconseguir un gruix no superior al mig centímetre.

dijous, 9 de setembre del 2010

Sopa de meló amb cruixent de pernil

Avui una nova versió de la més que coneguda sopa de meló. En aquesta ocasió l'he fet amb meló de la varietat cantaloup i enlloc dels encenalls, un cruixent de pernil que contrasta molt bé.


Necessitarem:

1 meló cantaloup
2 cullerades de iougurt natural (de vidre)
Sal
Pebre
4 tires de pernil serrà


Primer de tot triturem el meló fins que ens quedi una crema ben fina. En un colador xines, i amb l'ajuda d'una mà de morter hi aixafarem les pipes del meló fins a treure-hi tot els suc. Hi afegim les cullerades de iogurt i la sal i pebre al nostre gust. Per últim, posem el forn a 180º i sobre un paper d'alumini deixem assecar les tires de pernil fins que veiem que agafen una textura cruixent.

Bon profit!

dijous, 2 de setembre del 2010

Ensushiada 2010

Feia molt temps que tenia ganes d'intentar de fer Sushi a casa. Vaig estar durant uns dies mirant per la xarxa i per algun llibre que em varen regalar i la veritat és que en algun moment no les tenia totes i em feia una mica de por pensar que no em quedés prou comestible i no tenir més remei que anar al Restaurant Japonès de torn a demanar menjar per emportar.



1.- Makisushi: Maki en Japonès significa enrotllat. És aquell que va embolicat en una alga nori i els seus ingredients són, arròs avinagrat, un punt de pasta de wasabi (que s'extreu de l'arrel de raves japonesos i que pica com un "rayu"), peix cru (normalment tonyina o salmó) i verdures crues (pastanaga, alvocat, cogombre...).

2.- Uramaki: Es tracta d'una varietat del Maki però invertit, és a dir a l'hora de fer el rotlle deixarem l'arròs per fora i l'alga nori per dins.


3.- Nigirisushi: Potser una de les varietats més tradicionals del Japó. No porta alga nori, per fer-los caldrà fer una petita bola allargada amb l'arros i afegir-hi un tros de peix o marisc cru o fumat al vostre gust per sobre.



Els ingredients que ens faran falta són:Salmó fumat en filet, tonyina fresca (prèviament congelada), palets de cranc, llagostins, espàrregs verds bullits, alvocat, sucre, sal, arros Japonès, vinagre d'arròs, pasta de wasabi, algues nori (tot això ho trobareu a grans superfícies, a l'apartat de menjar oriental), salsa de soja i sèsam o qualsevol altre ingredient que us agradi, el Sushi és imaginació pura.

Crec que el més important per tal de preparar Sushi a casa és cuinar correctament l'arròs. Si llegiu manuals per la xarxa, veureu que és bàsic i primordial respectar minuciosament el procediment de cocció del cereal per tal d'obtenir bons resultats. Aquí us deixo un enllaç interessant.
Un cop tinguem l'arròs al punt, només ens caldrà estendre l'alga nori i començar a combinar els ingredients que més ens agradin. Aquí us deixo la segona part de l'article on segur que ho veieu molt més clar.
Sayônara...

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP