diumenge, 13 de març del 2011

Carxofes farcides de bolets i marisc

Avui un plat de festa. Un plat per celebrar un dia especial, un aniversari, un diumenge o una vetllada amb amics en la que volgueu quedar molt i molt bé. La recepta ens la va ensenyar ara fa uns dies el xef Jordi Austrich en el curs de cuina municipal que organitza cada any El Puntet.

Necessitarem:

8 Carxofes
14 Llagostins
4 Gambes
4 Escamarlans
3/4 Kg de xampinyons
3 Talls de rap
Mantega
Farina
400 ml de Nata líquida
Conyac
Oli d'oliva
Sal i pebre

Netegem i tallem en troços petits els xampinyons. Fem el mateix amb els llagostins, gambes i escamarlans i amb un ganivet els hi treiem la tripeta per tal que no ens doni mal gust al plat.
En una cassola posem a fondre la mantega i tot seguit hi afegim els xampinyons, els salpebrem i deixem que es facin. Seguidament farem el mateix amb el rap i per últim fregim el marisc i hi agefim un raig de conyac i ho falmbegem. Barregem tots els ingredients, hi afegim la nata líquida i deixem que redueixi fins que ens quedi una barreja consistent. Rectifiquem de sal si cal.
En una cassola posem aigua a bullir amb una cullerada de farina, una branca de julivert i sal i bullim les carxofes que previament haurem netejat. Quan estiguin cuites les deixem refredar, les tallem per la meitat, les buidem amb una cullera, les farcim i les napem amb salsa beixamel. Finalment hi afegim una mica de formatge per sobre i les gratinem.

Bon profit!






3 comentaris:

starbase 14 de març del 2011, a les 8:30  

Oh, com m'agrada la foto on es veu el detall del farcit. Sucós i atractiu!! La combinació carxofa-llagostins m'encanta també :)

Gemma 16 de març del 2011, a les 14:33  

És veritat que per un dia de convidats és una poroposta sensacional. Amb ingredients de luxe i una presentació acurada, és d'aquells plats que et fan quedar molt bé!

El cullerot Festuc 17 de març del 2011, a les 22:01  

Hola Joan! Quina pinta que tenen aquestes carxofes...i és que amb aquest farcit és un plat de luxe!!!
Genial!
Petunets,
Eva.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP