dissabte, 30 de juliol de 2011

Moussaka

A l'estiu l'albergínia és quan està en plena temporada i quan és més saborosa. Fa dos dies en vàrem collir unes quantes de l'hort i amb elles he preparat aquesta Moussaka, un plat típic de la cuina grega tot i que ells utilitzen ingredients com ara la carn de xai i algun altre que jo no hi he posat. La meva versió porta:

1 Kg de carn picada (vedella i porc al 50%)
4 Albergínies grosses
All
1 Ceba grossa
Salsa de tomàquet
Oli d'oliva
sal
Pebre
1 got de vi blanc
Formatge ratllat

Per la beixamel:

2 cullerades de farina
Mantequilla
sal i pebre
llet

Primer de tot tallem les albergínies longitudinalment en trossos d'un centímetre aproximadament, les salem i deixem que deixin anar el líquid durant uns 45 minuts per tal que perdin l'amargor. A banda preparem un sofregit amb l'all, la ceba el vi blanc i el tomàquet. Seguidament afegim la carn i deixem que es faci tot plegat. Un cop les albergínies hagin deixat anar tota l'aigua les assequem i les fregim en una paella amb oli. Preparem la beixamel. Ara ja podrem anar muntant la Moussaka. En una safata d'anar al forn posem una capa d'albergínies, seguidament una capa de carn picada i per últim una mica de beixamel i repetim l'operació un cop més. Finalment acabem amb una capa de formatge ratllat al damunt i ho gratinem al forn.



divendres, 1 de juliol de 2011

Pastis de formatge

Aquí teniu una versió més de les moltes que es poden trobar per internet de la recepta del pastis de formatge el qual és molt fàcil i ràpid de fer.

Necessitarem:

1 Tarrina de formatge tipus Philadelphia
3 Ous
3 Iogurts naturals
7 Cullerades de sucre
3 Cullerades de Maizena

Per la base:

100 gr de mantequilla
25 Galetes Maria

Preparació:

Barrejar tots els ingredients i passar-los per la batedora fins que quedi una crema.

Per fer la base, triturar les 25 galetes i barrejar-les amb els 100gr de mantequilla, que previament hem fos al microones. Posar-ho al fons del motlle on fareu el pastis, i a sobre posar la crema.

Posar-ho al forn durant una mitja hora a 180º.




  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP