dissabte, 3 de setembre de 2011

Rissoto de ceps amb espàrrecs i salsitxes

El rissoto pendent. Crec que se´m gira feina amb aquesta recepta, ja que la he promés a diversos amics, que com a mi els hi encanta l'arròs. Si ja ho sé, fa molt temps que us vaig dir que us convidaria a un arrosset i mai trobem el dia. Aquí us deixo una mostra gràfica del que us vaig prometre i que ben aviat gaudirem. Trobarem una ocasió especial, triarem un bon vinet, riurem una bona estona i tastarem aquest rissoto, que espero estigui a l'alçada.

Per a 2 persones necessitarem:

125g de ceps secs
4 salsitxes de porc
6 espàrrecs verds
Arròs tipus arborio o bomba (1 got i mig)
1 nou de mantega
Formatge parmesà
Oli d'oliva verge extra
1 Ceba mitjana
2 grans d'all
Sal i pebre

Primer de tot hidratarem els ceps en un bol amb força aigua durant unes 2 hores, quan estiguin hidratats els assequem i colem el caldo que ens haurà quedat amb un drap de cotó per tal de separar les possibles impureses i ho reservem . En una cassola fregirem les salsitxes que prèviament haurem tallat ben petites. Seguidament en el mateix oli sofregim la ceba i els alls fins que quedi ben rossa. Tot seguit afegim els espàrrecs també tallats ben petits i els ceps. Quan ja ho tinguem tot ben sofregit hi afegim l'arròs i tot seguit anem tirant el caldo dels bolets de mica en mica, sense deixar de remenar per tal que es vagi desprenent el midó i vagi quedant cremós. Rectifiquem de sal i pebre si cal. Seguim afegint caldo a mesura que vagi quedant l'arròs sec fins que veiem que ja està al punt. Finalment hi afegim la nou de mantega i el formatge parmesà ratllat.

Ho emplatarem amb un motlle rodó i ho decorem amb una mica de julivert o cibulet picat.

Bon profit


  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP