Limoncello
L'altre dia passejant per Els fogons de la Bordeta vaig trobar una recepta del conegudíssim licor italià Limoncello. Aprofitant que a l'hortet del meu pare els llimoners són abundants vaig decidir intentar fer la prova. La recepta és molt senzilla, només s'ha de tenir una mica de paciència i esperar a que el producte principal faci la seva feina.
Necessitarem per aproximadament 3 litres:
- 10 llimones mitjanes
- 900 ml d’aigua
- 700 g de sucre
Preparació
Primer de tot rentem i assequem bé les llimones i les pelem amb un pelador intentant que hi quedi la menor part blanca, ja que podria fer-nos amargar el licor.
En un recipient gros i que es pugui tancar hi posem l'aiguardent i les peles de les llimones. Ho deixarem macerar durant una setmana. Passat aquest temps prepararem un xarop. Posem en un cassó l'aigua i el sucre i ho deixem durant 5 minuts fins que el sucre s'hagi desfet i ens quedi un almívar. Ho afegim en el recipient juntament amb l'alcohol i les peles de les llimones i ho deixem reposant durant una setmana més.
Un cop hagi passat aquest temps ho passem per un colador de fil per tal de retirar totes les impureses i ja ho podrem posar en ampolles.
Es serveix ben fred i és ideal per a després d'un bon àpat.