dijous, 23 de febrer del 2012

Limoncello

L'altre dia passejant per Els fogons de la Bordeta vaig trobar una recepta del conegudíssim licor italià Limoncello. Aprofitant que a l'hortet del meu pare els llimoners són abundants vaig decidir intentar fer la prova. La recepta és molt senzilla, només s'ha de tenir una mica de paciència i esperar a que el producte principal faci la seva feina.

Necessitarem per aproximadament 3 litres:

- 1’5 l d’aiguardent
- 10 llimones mitjanes
- 900 ml d’aigua
- 700 g de sucre

Preparació

Primer de tot rentem i assequem bé les llimones i les pelem amb un pelador intentant que hi quedi la menor part blanca, ja que podria fer-nos amargar el licor.
En un recipient gros i que es pugui tancar hi posem l'aiguardent i les peles de les llimones. Ho deixarem macerar durant una setmana. Passat aquest temps prepararem un xarop. Posem en un cassó l'aigua i el sucre i ho deixem durant 5 minuts fins que el sucre s'hagi desfet i ens quedi un almívar. Ho afegim en el recipient juntament amb l'alcohol i les peles de les llimones i ho deixem reposant durant una setmana més.

Un cop hagi passat aquest temps ho passem per un colador de fil per tal de retirar totes les impureses i ja ho podrem posar en ampolles.

Es serveix ben fred i és ideal per a després d'un bon àpat.


2 comentaris:

Els fogons de la Bordeta 23 de febrer del 2012, a les 22:12  

Ostres Joan, quina il·lusió que hagis fet el limoncello! Espero que t'hagi agradat!
Una abraçada
Sandra

ESfruita 23 de març del 2012, a les 13:22  

És un licor molt digestiu, està fet amb llimones com ens agrada a Esfruita i a més a més és una recepta d' "Els Fogons de la Bordeta", un bloc que ens encanta! Així que ens ha agaradat molt la recepta.

Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un porc amb fruits vermells. T'animem a entrar-hi i fer-hi una ullada! www.esfruita.com/assessorem/porc-rostit-amb-fruits-vermells

Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP