Mona de pasqua
Aquest
any,novament, he preparat la Mona per a la meva petita, la Júlia. Avui m’he
decidit per fer una de ben tradicional, la de crema de rovell.
Pel
pa de pessic
4
ous
320
g de sucre
190
g d´oli de Girasol
190
g de llet
320g
de farina
1
sobre de llevat químic Royal
Ratlladura
de llimona
1
rajolí de rom
Preparació:
Escalfem el forn a 180º C.
Tamisem
la farina amb el llevat i reservem.
Batrem
els ous amb el sucre fins que blanquegin.
Hi
afegim els líquids (llet i oli) i ho barregem bé.
Hi
afegim la farina tamisada i barrejar-ho fins que quedi ben integrat.
Crema de rovell
Ingredients:
6
ous uns 300 g aproximadament.
300
gr. de sucre (sempre ha de ser el mateix pes en sucre que en ous).
180
gr. d’aigua.
30
gr. de farina de blat de moro “Maizena”.
En
un bol posar-hi els ous juntament amb l’aigua, batre-ho una mica i colar-ho.
En
un altre recipient barrejar-hi el sucre
i la farina de blat de moro.
En
un cassó ajuntar les dues barreges, la dels ous amb aigua i la del sucre amb la
Maizena.
Coure-ho
tot sense deixar de remenar, quan qualli i quan la crema tingui la consistència
desitjada
apartar-ho
del foc i estendre-la en una superfície neta i freda.
Un
cop s’ha refredat, ho reservem tapat amb film transparent que toqui la crema
dins la nevera.
Almívar
Ingredients,
100
ml. d’aigua
100
gr. de sucre
Gotes
de suc de llimona
Licor,
whisky o rom
Preparació:
Coure
l’aigua, el sucre i les gotes de suc de llimona durant cinc minuts. Un cop es
retira del foc afegir un rajolí de licor.
Per muntar la Mona.
Un
cop s’hagi refredat el pa de pessic el tallem en dues meitats i les pintem amb l’almívar
fins a deixar-les ben xopes. La farcim amb melmelada d´albercoc o qualsevol
altre gust. La tapem amb l’altre part de pa de pessic i la cobrim amb la crema
de rovell. Muntem les vores amb ametlles filetejades i la decorem al nostre
gust.
Bon
dia de la Mona a tots!!!
3 comentaris:
La de crema de rovell és la meva preferida, de llarg :)
caramba quina pinta mes bona!!!!
cris
buscant mones he fet cap aquí!!!
posaràs les d'aquest any??
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada