dimecres, 27 de juny del 2012

Amanida Alemanya

Després de molts mesos sense publicar cap post, per fi, torno a tenir una mica de temps lliure per dedicar al meu blog.
Avui us presento una amanida molt coneguda i senzilla al mateix temps.
Per fer aquesta amanida Alemanya necessitarem:

Ingredients per a 2 persones:

2 patates noves
2 cogombrets en vinagre
Tàperes en vinagre
Mostassa de Dijon
Sal
Pebre
2 salsitxes de frankfurt
1 ceba tendre
Maionesa
1 cullerada de nata liquida
Cibulet picat

Primer de tot coeu les patates senceres i amb pell en un recipient amb aigua al punt de sal durant 40 minuts. Un cop cuites les reservem en paper d'alumini durant 1/2 hora. Talleu la ceba tendra a dauets petits, els cogombrets i les salsitxes de frankfurt. Peleu les patates i talleu-les a daus. Barregeu la maionesa, la nata líquida i la mostassa. Poseu-hi sal i pebre negre. Afegiu a les patates la ceba, els cogombres, les taperes i les salsitxes. Rectifiqueu de sal si cal i barregeu-ho tot vigilant no trencar les patates. Afegiu una mica de cibulet picat pel damunt.

Guten Appetit!!!


diumenge, 8 d’abril del 2012

Mona de pasqua


Aquest any,novament, he preparat la Mona per a la meva petita, la Júlia. Avui m’he decidit per fer una de ben tradicional, la de crema de rovell.



Per fer aquesta mona necessitarem:

Pel pa de pessic

4 ous
320 g de sucre
190 g d´oli de Girasol
190 g de llet
320g de farina
1 sobre de llevat químic Royal
Ratlladura de llimona
1 rajolí de rom

Preparació:

Escalfem el forn a 180º C.
Tamisem la farina amb el llevat i reservem.
Batrem els ous amb el sucre fins que blanquegin.
Hi afegim els líquids (llet i oli) i ho barregem bé.
Hi afegim la farina tamisada i barrejar-ho fins que quedi ben integrat.

Crema de rovell
Ingredients:
6 ous uns 300 g aproximadament.
300 gr. de sucre (sempre ha de ser el mateix pes en sucre que en ous).
180 gr. d’aigua.
30 gr. de farina de blat de moro “Maizena”.

Preparació:
En un bol posar-hi els ous juntament amb l’aigua, batre-ho una mica i colar-ho.
En un altre recipient  barrejar-hi el sucre i la farina de blat de moro.
En un cassó ajuntar les dues barreges, la dels ous amb aigua i la del sucre amb la Maizena.
Coure-ho tot sense deixar de remenar, quan qualli i quan la crema tingui la consistència desitjada
apartar-ho del foc i estendre-la en una superfície neta i freda.
Un cop s’ha refredat, ho reservem tapat amb film transparent que toqui la crema dins la nevera.
Almívar
Ingredients,
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor, whisky o rom
Preparació:
Coure l’aigua, el sucre i les gotes de suc de llimona durant cinc minuts. Un cop es retira del foc afegir un rajolí de licor.

Per muntar la Mona.
Un cop s’hagi refredat el pa de pessic el tallem en dues meitats i les pintem amb l’almívar fins a deixar-les ben xopes. La farcim amb melmelada d´albercoc o qualsevol altre gust. La tapem amb l’altre part de pa de pessic i la cobrim amb la crema de rovell. Muntem les vores amb ametlles filetejades i la decorem al nostre gust.
Bon dia de la Mona a tots!!!


dijous, 23 de febrer del 2012

Limoncello

L'altre dia passejant per Els fogons de la Bordeta vaig trobar una recepta del conegudíssim licor italià Limoncello. Aprofitant que a l'hortet del meu pare els llimoners són abundants vaig decidir intentar fer la prova. La recepta és molt senzilla, només s'ha de tenir una mica de paciència i esperar a que el producte principal faci la seva feina.

Necessitarem per aproximadament 3 litres:

- 1’5 l d’aiguardent
- 10 llimones mitjanes
- 900 ml d’aigua
- 700 g de sucre

Preparació

Primer de tot rentem i assequem bé les llimones i les pelem amb un pelador intentant que hi quedi la menor part blanca, ja que podria fer-nos amargar el licor.
En un recipient gros i que es pugui tancar hi posem l'aiguardent i les peles de les llimones. Ho deixarem macerar durant una setmana. Passat aquest temps prepararem un xarop. Posem en un cassó l'aigua i el sucre i ho deixem durant 5 minuts fins que el sucre s'hagi desfet i ens quedi un almívar. Ho afegim en el recipient juntament amb l'alcohol i les peles de les llimones i ho deixem reposant durant una setmana més.

Un cop hagi passat aquest temps ho passem per un colador de fil per tal de retirar totes les impureses i ja ho podrem posar en ampolles.

Es serveix ben fred i és ideal per a després d'un bon àpat.


  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP