diumenge, 30 d’agost del 2009

Tapeta de tomaquets secs.

Una de les coses que m'agrada fer quan vaig de vacances és provar la cuina típica del país. M'agrada descobrir la manera que tenen d' elaborar cada plat, perdre'm pels mercats de les ciutats i si puc comprar productes d'allà per a poder-los degustar a casa.
Precisament això vaig fer durant la visita a Sicília, en un dels molts mercats que un es troba a Palerm vaig comprar aquests "Pomodori Secchi" (tomàquets secs) que són deliciosos menjats d'infinites maneres. És una tècnica que utilitzen molt els italians i que permet acompanyar moltíssims plats, des d'una amanida, fins a la pasta, rissotos o directament sobre una llesca d'un bon pa de pagès. Això és el que vaig fer jo.
Aquí en teniu el resultat.

dissabte, 22 d’agost del 2009

Quiche de verdures


Aquest plat, originari de França, ens permet múltiples combinacions. La podem fer de carn, verdura, peix o incorporar qualsevol ingredient que ens vingui de gust o tinguem a la nevera.

Així la he fet jo...

Ingredients:

1 paquet de massa per a quiche (jo vaig fer servir un de la marca "la cocinera")
1 carbassó
1 albergínia
pernil dolç
10 espàrregs verds
2 porros
200 ml de crema de llet
Sal, pebre i nou moscada
4 ous
2 tomàquets
formatge de cabra
formatge per fondre

Primer de tot col·loquem la massa en un motllo per anar al forn, la punxem amb una forquilla perquè respiri i la calentem durant 10-12 minuts a 180 º i ho retirem.
Bullim lleugerament els espàrregs i els reservem.Tallem les verdures i les sofregim en una paella, afegim seguidament els espàrregs bullits. En un bol batrem els ous amb la crema de llet i afegim la sal, el pebre i la nou moscada. Un cop tenim les verdures sofregides hi posem el pernil dolç tallat a daus.

Agafem la massa prèviament calentada i hi posem les verdures a dins, el formatge de cabra i seguidament afegim l'ou amb la crema llet. Per últim coloquem les rodanxes de tomàquet i ho cobrim amb el formatge ratllat. Ho tindrem al forn durant 30-40 minuts a 180º. Aquest plat es pot servir calent o fred.

dijous, 20 d’agost del 2009

Flam de mató


El passat cap de setmana vaig estar voltant per la comarca del Baix Empordà, visitant pobles com Calella de Palafrugell, Peratallada, Pals, Palau Sator i Ullastret. Són indrets amb un encant especial, que encara conserven aquella essència tant característica dels pobles d’abans i que per desgràcia en molts altres llocs ja fa uns quants anys que l’hem perdut.

Recomanat per un autòcton d’aquestes terres vaig anar a trobar un petit comerç situat al poble d’Ullastret anomenat Ca la Nuri, un lloc on, des de fa ja uns anys treballen la llet de cabra d’una manera artesanal elaborant productes com el recuit, el formatge o el mató, molt famosos per la seva gran qualitat i servits als millors restaurants de la zona.

Amb un dels matons que vaig comprar he preparat aquestes postres.
Necessitarem els següents ingredients:

200 g de sucre
300 g de llet
250 g de nata líquida
250 g de mató
1 sobre de quallada

Comenceu aquest flam preparant el caramel: poseu una mica de sucre en un cassó i deixeu-lo al foc, sense deixar de remenar, fins que agafi el color adequat.Un cop fet el caramel, repartiu-lo pel fons del motlle. Mentre es refreda, poseu en un pot la quallada, el mató, el sucre i la crema de llet.

Tritureu-ho. Quan el mató ja s'hagi desfet, tireu-hi la llet i torneu-ho a triturar. Tot seguit, ompliu el motlle amb la barreja i poseu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. La cocció ha de ser al forn, a 180 graus i durant 1/2 hora. És recomanable que feu aquestes postres d'un dia per l'altre.

dilluns, 10 d’agost del 2009

Eucaliptus

diumenge, 9 d’agost del 2009

Cordes




Salines de Trapani (Sicilia)

Sicilia




Us deixo un recull de fotografies que he fet aquest estiu a la meravellosa illa de Sicília. Una illa plena de contrastos, on tot sembla que continui aturat en el temps.

dissabte, 8 d’agost del 2009

Guacamole

El guacamole o guacamol (del nàhuatl ahuactl i molli, alvocat i salsa respectivament) és una preparació culinària a base principalment d'alvocat.

Es tracta d'una salsa mexicana que podem preparar-la com un aperitiu. Ara a l'estiu i acompanyada d'una bona cervesa ben fresqueta es converteix en una tapa ideal.

Així és com jo la faig...

Ingredients:
2 alvocats ben madurs
1 tomàquets vermells
1/2 pebrot verd
1/2 ceba tendra
suc de llimona
julivert
Sal i pebre
Oli d'oliva


Tallem les verdures en trocets molts petits. Pelem els alvocats i els posem en un recipient, ràpidament hi afegim el suc de llimona per tal que no ens quedin negres. Hi ha gent que prefereix aixafar l'alvocat amb una forquilla per notar-hi els trocets, jo preferixo que quedi una crema ben fina i ho trituro amb el braç elèctric (Tourmix). Quan ho tenim ben triturat hi afegim les verdures i ho remenem bé. Deixem que es refredi unes quantes hores a la nevera i ja estarà llest.

Ho acompanyarem amb els típics natxos i per què no, amb una bona cervesa del país.


dimecres, 5 d’agost del 2009

Musclos a la marinera







Ingredients per a 4 persones:

1,5 Kg de musclos
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets
1 porro
alls
oli
sal
julivert
2 fulles de llorer
1 got de vi blanc

Netegem els musclos, i els possem en una cassola, afegim les fulles de llorer i la copa de vi, tapem la cassola amb una tapa i els coem fins que s’obrin.
Tallem en troços petits les altres verdures, i les posem en un altre cassola i le saltegem amb oli d’oliva. Quan els musclos s’hagin obert, els deixem amb una sola closca, colem el caldo i el reservem. Quan el sofregit de verdures estigui al punt hi afegim una culleradeta de farina i deixem que s’enrosseixi una mica. Afegim a la cassola del sofregit el caldo i quan trenqui el bull hi afegim els musclos. Ho deixarem coure durant 5 minuts i ja ho podrem servir.

Amanida Caprese






L'Amanida Caprese o Insalata Capresi, és d'origen italià, concretament de Capri, d'aquí deriva el seu nom. Es composa bàsicament de tomàquet madur, mozzarella di bufalla, orenga, oli d'oliva, alfàbrega, sal i vinagre de mòdena (opcional).
Es tracta d'una amanida molt senzilla, però a mi particularment m'agrada molt la combinació.
Aprofitem ara que els tomàquets estan en el millor moment de l'any!!!



dissabte, 1 d’agost del 2009

Amanida de llenties

D'amanides de llenties se'n poden fer milers, tot dependrà dels gustos de cadascú.
Crec que es tracta d'un plat diferent i una bona manera per no deixar de consumir llegums, un aliment que conté la presència de nutrients tan variats com proteïnes d’alt valor biològic, hidrats de carboni complexos, vitamines, minerals, fibra i un escàs contingut gras, que li confereixen una gran importància, així com un elevat valor nutritiu.

Jo us ensenyo la que faig normalment, sobretot ara a l'estiu.

Ingredients:

Un pot de llenties de les que ja venen cuites
6 Tomáquets cherrys tallats en 4 parts
Formatge (el que més us agradi)
2 llaunes de tonyina
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 ceba tendra mitjana
Rúcula
Sal i pebre
Oli d'oliva

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP