diumenge, 22 de febrer del 2009
diumenge, 15 de febrer del 2009
L'espectacle de la Boqueria
Ahir vaig estar per Barcelona acabant de fer unes compres que em faltaven, i com cada vegada que visito la ciutat i el temps m'ho permet em vaig acostar fins el mercat de Sant Josep (La Boqueria).
M'agrada perdre'm per les paradetes i contemplar els seus aparadors, impecablement exposats amb productes de tota classe. Un veritable espectacle pels sentits.
M'agrada perdre'm per les paradetes i contemplar els seus aparadors, impecablement exposats amb productes de tota classe. Un veritable espectacle pels sentits.
Aqui teniu una mostra...
Publicat per Joan a 15:27 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Activitats
Tagliolini de sepia amb salsa carbonara
Avui una recepta molt senzilla i que segur tothom a fet alguna vegada a casa. Es tracta de la salsa carbonara, però amb la particularitat que aquest cop farem servir una pasta negra (sepia) la qual li dona un color particular i diferent a la que estem acostumats a menjar.
Ingredients per a 2 persones:
250g de pasta fresca de sepia
100 g de bacon fumat
crema de llet
1 rovell d'ou
sal
pebre
Formatge parmesà
En una paella hi aboquem el bacon sense gens d'oli i el torrem una mica, seguidament hi afegim la crema de llet, un polsim de sal i el pebre. Posem a bullir la pasta fresca 2 o 3 minuts. Quan ja tinguem la crema de llet espesa i la pasta a punt ho barrejem tot i ho retirem de foc, seguidament hi afegim el rovell d'ou (opcional) i remenem energicament per que no es qualli.
Acabem el plat amb uns encenalls de formatge parmesà pel damunt. Buon apetito!!!
Publicat per Joan a 15:05 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Pasta
diumenge, 1 de febrer del 2009
Crema Catalana
Avui... unes postres. Segurament les mes típiques i conegudes a la nostra terra.
I és que...a qui no li agrada la crema catalana? crec que a molt poca gent, per això pot ser un recurs molt bo a l'hora de preparar unes postres de manera fàcil i ràpida. Aquí van els ingredients...
1l de llet
6 o 8 rovells d'ou
200 gr de sucre
1 cullerada plena de farina de blat de moro ("maizena")
1 canó de canyella
1 pela de llimona
Elaboracio:
Guardeu una mica de llet i la resta la poseu al foc en un cassó amb la pela de llimona i el canó de canyella; només ha de bullir el just perquè agafi el gust. Traieu-ne el tros de canyella i el de llimona.
En un bol, hi poseu una mica de llet, el sucre,els rovells d'ou i la "maizena";ho remeneu bé. Tireu tot això a l'ansat amb la llet, que manteniu a foc ben baix, procurant que no bulli. Ho remeneu bé, i quan comenci a espessir-se ho traieu del foc, sense deixar de remenar-ho- Tot seguit aboqueu la crema en una plata o en cassoletes individuals i les deixeu refredar a la nevera.
Just abans de servir-la hi poseu una capa fina de sucre per sobre i ho cremeu amb la pala ben roent.
Recepta extreta del llibre "La cuina catalana a l'abast". Jaume Fàbrega
Publicat per Joan a 20:42 0 comentaris
Etiquetes de comentaris: Postres
Subscriure's a:
Missatges (Atom)