Cigrons amb sípia
800 gr de cigrons cuits
2 cebes
3 alls
2 Sípies grosses
4 Tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Llor
Vi blanc
Primer de tot haurem de tenir els cigrons en aigua durant la nit anterior. Bullirem els cigrons durant aproximadament 2 hores amb aigua, sal i una fulla de llor. Preparem un sofregit amb els alls i les cebes fins que estigui ben caramelitzades i li afegim una mica de vi blanc. Seguidament hi tirem la sípia neta i tallada. Ho deixem que es faci bé. Hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui a foc lent. Per últim ja hi podem tirar els cigrons cuits i una mica de l'aigua que hem fet servir per bullir-los. Rectificarem de sal si cal i ja ho tindrem llest.
Bon profit.
3 comentaris:
A casa aquests mar i muntanya ens encanten... Normalment faig la típica sípia amb pèsols, però l'opció dels cigrons també ha de ser molt bona!
Doncs a casa com a casa de la Gemma: la fem amb patata i pèsols. I m'ha sorprès aquesta combinacio cigronaire.
Queda a la recàmara per a la propera temporada de caloreta, que ara els cigrons ja van en amanida.
Has fet un plat de luxe, un plat boníssim i alhora saludable. Les fotos són precioses, Joan. Un petó enorme.
Publica un comentari a l'entrada