dijous, 26 d’agost de 2010

Spaghetti a la putanesca

Aquesta recepta va dedicada a tots aquells valents que els encanta el picant. El gust fort del bitxo i de les tàperes. El punt salat de les anxoves de l'escala i les olives d'Aragó. L'aroma tan particular de l'alfàbrega i l'orenga. El punt àcid d'un bon sofregit de tomàquet...


Necessitem:

250 gr d' Spaghetti

Per la salsa:

1 Kg de tomàquets madurs
1 ceba tendra grossa
Un grapat d'olives negres (jo hi he posat les d'Aragó)
1 all
3 Bitxos
50 g de tàperes
5 fulles d'alfàbrega
Julivert picat
Orenga
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre
Anxoves de l'Escala

En una cassola posem els tomàquets a sofregir amb una mica d'oli , sal i pebre durant uns 20 min. En una paella fregim la ceba i quan ja estigui cuita hi afegim les olives tallades, les tàperes, els bitxos, les fulles d'alfàbrega i julivert tallades i l'orenga. Quan tinguem el tomàquet prou cuit ho afegim a la barreja anterior. Ho deixem coure una estona més fins que s'integrin tots els gustos. Jo al final hi vaig posar un altre tomàquet tallat a daus per donar-li un to més rustic, però això és opcional. Per últim hi afegirem les anxoves per tal que no ens agafin un gust massa salat. Ho presentem posant els spaghetti al plat i la salsa pel damunt.
El nom de la salsa no sé exactament d'on prové, però jo crec que ve del gust que et deixa a la boca... hòstia pu...!!! com pica!!
Vaaaaaaaa atreviu-vos a provar-la.

3 comentaris:

starbase 29 d’agost de 2010 a les 12:57  

Jaja, els spaghetti amb el nom mes guarrindongo i divertit. M'encanten.

Gemma 2 de setembre de 2010 a les 16:08  

Uau, ha de quedar una salsa contundent, amb menys bitxo, segur que a casa també ens agradaria molt!

Montse 2 de setembre de 2010 a les 16:20  

M'encanten els Spaghettis, segur que provo de fer aquesta recepta, té molt bona pinta.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP