dissabte, 3 de setembre de 2011

Rissoto de ceps amb espàrrecs i salsitxes

El rissoto pendent. Crec que se´m gira feina amb aquesta recepta, ja que la he promés a diversos amics, que com a mi els hi encanta l'arròs. Si ja ho sé, fa molt temps que us vaig dir que us convidaria a un arrosset i mai trobem el dia. Aquí us deixo una mostra gràfica del que us vaig prometre i que ben aviat gaudirem. Trobarem una ocasió especial, triarem un bon vinet, riurem una bona estona i tastarem aquest rissoto, que espero estigui a l'alçada.

Per a 2 persones necessitarem:

125g de ceps secs
4 salsitxes de porc
6 espàrrecs verds
Arròs tipus arborio o bomba (1 got i mig)
1 nou de mantega
Formatge parmesà
Oli d'oliva verge extra
1 Ceba mitjana
2 grans d'all
Sal i pebre

Primer de tot hidratarem els ceps en un bol amb força aigua durant unes 2 hores, quan estiguin hidratats els assequem i colem el caldo que ens haurà quedat amb un drap de cotó per tal de separar les possibles impureses i ho reservem . En una cassola fregirem les salsitxes que prèviament haurem tallat ben petites. Seguidament en el mateix oli sofregim la ceba i els alls fins que quedi ben rossa. Tot seguit afegim els espàrrecs també tallats ben petits i els ceps. Quan ja ho tinguem tot ben sofregit hi afegim l'arròs i tot seguit anem tirant el caldo dels bolets de mica en mica, sense deixar de remenar per tal que es vagi desprenent el midó i vagi quedant cremós. Rectifiquem de sal i pebre si cal. Seguim afegint caldo a mesura que vagi quedant l'arròs sec fins que veiem que ja està al punt. Finalment hi afegim la nou de mantega i el formatge parmesà ratllat.

Ho emplatarem amb un motlle rodó i ho decorem amb una mica de julivert o cibulet picat.

Bon profit


6 comentaris:

Gemma 4 de setembre de 2011 a les 7:49  

Aquestes vacances a Itàlia hem tastat uns quants risottos i estic segura que aquest està a l'alçada dels millors! Els teus amics faran cua a la porta per tastar-lo ;)

starbase 5 de setembre de 2011 a les 9:13  

Ceps i salsitxes? Count me in!! :DD

ecoBASICS 21 de novembre de 2011 a les 18:36  

Aquest risotto fa una pinta excel·lent! No hi ha res més que un bon arròs amb ceps!

segueix-nos a twitter @ecobasicsbio i a facebook ens pots trobar com a ecobasics!

bojosperlacuina 2 de gener de 2012 a les 16:31  

Té un aspcte magnífic!

Albert 16 de març de 2012 a les 14:03  

fuas, ke bo !

Alfriston Cottage 3 de maig de 2012 a les 0:37  

Hola Joan,

Acabem de descobrir el teu blog. M'he quedat "enamorada" d'aquest risotto. He de confessar que no he tingut massa bones experiències amb els risottos que he cuinat a casa. La teva recepta es veu senzilla i gustosa. A veure si trenco la "mala ratxa". ;-)

Una abraçada!

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP