diumenge, 1 de febrer de 2009

Crema Catalana



Avui... unes postres. Segurament les mes típiques i conegudes a la nostra terra.
I és que...a qui no li agrada la crema catalana? crec que a molt poca gent, per això pot ser un recurs molt bo a l'hora de preparar unes postres de manera fàcil i ràpida. Aquí van els ingredients...

1l de llet
6 o 8 rovells d'ou
200 gr de sucre
1 cullerada plena de farina de blat de moro ("maizena")
1 canó de canyella
1 pela de llimona
Elaboracio:

Guardeu una mica de llet i la resta la poseu al foc en un cassó amb la pela de llimona i el canó de canyella; només ha de bullir el just perquè agafi el gust. Traieu-ne el tros de canyella i el de llimona.

En un bol, hi poseu una mica de llet, el sucre,els rovells d'ou i la "maizena";ho remeneu bé. Tireu tot això a l'ansat amb la llet, que manteniu a foc ben baix, procurant que no bulli. Ho remeneu bé, i quan comenci a espessir-se ho traieu del foc, sense deixar de remenar-ho- Tot seguit aboqueu la crema en una plata o en cassoletes individuals i les deixeu refredar a la nevera.

Just abans de servir-la hi poseu una capa fina de sucre per sobre i ho cremeu amb la pala ben roent.

Recepta extreta del llibre "La cuina catalana a l'abast". Jaume Fàbrega

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP