diumenge, 29 de novembre del 2009

Rovellons amb botifarra de perol esparracada

Quan parlem de tardor i cuina, inevitablement ens venen al cap els bolets. El rovelló o esclata-sang Lactarius sanguifluus, és potser el més popular per la nostra zona, segurament pel fet que són sezills de diferenciar de la resta. Són bolets que quan els ferim deixen anar làtex de color taronja o sang. No són uns bolets excel.lents, però si segurs i com que en un any bo se'n fan molts els podem trobar a bon preu (això per la gent que no té ganes o temps d'anar-los a collir). Avui al mercat n'he trobat un grapadet de mida mitjana, sans i a un preu més que raonable, i he pensat fer-los amb una bona botifarra de perol esparracada.


Ingredients:

300 gr Rovellons
Un bon tros de botifarra de perol
3 Alls
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal

En una paella hi posem els alls tallats petits i els bolets que haurem netejat i salat previament. Quan ja hagin perdut tota l'aigua, tallem la botifarra de perol en daus i els afegim. Comprovareu ràpidament com s'esparreca i es va barrejant amb els bolets, quan ja ho tenim tot ben barrejat hi tirem un polsim de julivert picat. Ho emplatem i hi afegim un rajolí d' oli d'oliva verge extra per sobre.

2 comentaris:

La cuina vermella 29 de novembre del 2009, a les 21:14  

Ostres tu, quin timbalet més bonic i suculent que ens regales, butifarra del perol i bolets, jo crec que és una combinació divina!!

Gemma 30 de novembre del 2009, a les 10:34  

Els rovelllons i la botifarra són una combinació sensacional. Un plat de tardor com pocs... i val la pena aprofitar els últims rovellons de la temporada ;)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP