dissabte, 5 de desembre de 2009

Crema de gambes

Inspirant-me en la recepta de la Mireia Carbó "Crema de gambes en 3 textures" que ens va ensenyar el passat dia 3, he preparat aquesta versió. És una mica més ràpida de fer (no tenia temps de fer el carpaccio), però també pot ser una bona opció per aquests dies de festa.


Ingredients per a 4 persones:

12 gambes senceres
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
1 gra d'all
3 tomàquets madurs petits
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d'arros
10 atmelles torrades
2 litres d'aigua
Sal
Pebre
Flor de sal

Elaboració:

Pelem les gambes i separem els caps i les closques i els hi treiem els ulls. Reservem les gambes pelades.
Sofregim les closques i els caps de les gambes, i afegim el porro, la ceba, la pastanaga i l'all picat.
Quan s'evapori l'aigua, afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure.
Afegim la carbassa i l'aigua i ho deixem coure uns 30 minuts, junt a la farina d'arròs.
Triturem les atmelles amb una mica de crema. Les afegim a la cassola, ho triturem tot, ho passem pel colador xinès i posteriorment per un colador fi.
Fregim 3 gambes per persona i les servim a cada plat, i hi posem una mica de pebre i flor de sal per sobre.
Finalment servirem la crema ben calenta.
La recepta original que us comentava, afegeix un carpaccio de gamba a la base del plat que s'ha de fer previament. Agafarem dues gambes pelades i sense tripa, les posarem entre mig de dos plastics (podeu utilitzar boses per congelar) i amb l'ajuda d'una cassola les aixafem fins que quedin ben planes, li donem forma i les congelem.

3 comentaris:

Gemma 5 de desembre de 2009 a les 20:28  

Ei, veig que ja has fet els deures, eh? Jo també, je je je... però he começat perl final :)
Aquesta crema de gambes caurà ben aviat, a tu t'ha quedat amb un color preciós! I el proper cop ja faràs el carpaccio ;)

la vella carmanyola 5 de desembre de 2009 a les 22:45  

Ostres! és que tot el que fa la Mireia és un exit assegurat.

T'ha quedat genial i es un plat de festa ;))

Ester 12 de desembre de 2009 a les 11:05  

Això... quina forma se li ha de donar a les gambes quan les aixafes per fer el carpaccio?
I si les congeles... com les presentes després al plat?

Gràcies si m'ho pots explicar, així tindré la recepta complerta ;)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP