diumenge, 29 de novembre del 2009

Rovellons amb botifarra de perol esparracada

Quan parlem de tardor i cuina, inevitablement ens venen al cap els bolets. El rovelló o esclata-sang Lactarius sanguifluus, és potser el més popular per la nostra zona, segurament pel fet que són sezills de diferenciar de la resta. Són bolets que quan els ferim deixen anar làtex de color taronja o sang. No són uns bolets excel.lents, però si segurs i com que en un any bo se'n fan molts els podem trobar a bon preu (això per la gent que no té ganes o temps d'anar-los a collir). Avui al mercat n'he trobat un grapadet de mida mitjana, sans i a un preu més que raonable, i he pensat fer-los amb una bona botifarra de perol esparracada.


Ingredients:

300 gr Rovellons
Un bon tros de botifarra de perol
3 Alls
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal

En una paella hi posem els alls tallats petits i els bolets que haurem netejat i salat previament. Quan ja hagin perdut tota l'aigua, tallem la botifarra de perol en daus i els afegim. Comprovareu ràpidament com s'esparreca i es va barrejant amb els bolets, quan ja ho tenim tot ben barrejat hi tirem un polsim de julivert picat. Ho emplatem i hi afegim un rajolí d' oli d'oliva verge extra per sobre.

diumenge, 22 de novembre del 2009

Pa d'olives

Aprofitant que tenia unes olives negres d'aragó que vaig comprar la setmana passada, he preparat aquest pa. Aquesta vegada tenia ganes de fer la prova i coure'l al forn en lloc de fer-ho a dins la panificadora. Per fer això he programat la màquina perquè només em fes el procés d'amassat i un cop feta la massa l'he deixat llevar durant 2 hores en un lloc sec i amb una temperatura aproximada de 20º.
Un cop llevat fem una última amassada i ho col·loquem dins un motlle prèviament untat amb oli o mantega i un polsim de farina, ho deixarem llevar 15 minuts més. Escalfem el forn a temperatura màxima (225º) i en una de les safates del forn hi posem una mica d'aigua per tal de crear vapor, quan ja tenim el forn a punt introduim el motlle amb la massa sobre la reixa del forn i ho deixem coure uns 40 o 45 minuts, els primers 10 minuts a 225º i la resta abaixem la temperatura fins a 180º controlant en tot moment el procés.
El resultat hauria de ser alguna cosa semblant a això.


Ingredients (per un pa de 600gr)

350 gr de farina per a fer pa
210 ml d'aigua
5 gr de mantega
5 gr de sucre
5 gr de sal
10 gr de llevat de paris

dijous, 19 de novembre del 2009

Amanida de formatge de cabra, tomàquets secs i magrana.

Les amanides sempre són un bon recurs per a fer un primer plat. A més de ser molt saludables i baixes en calories ens permeten moltísimes combinacions. Jo, en aquesta ocasió he combinat el formatge de cabra amb el toc refrescant i particular d'un fruit d'aquesta època, la magrana.



Ingredients:

Fulles barrejades ( escarola, enciam, rúcula...)
Formatge de cabra tipus rull
Nous
Tomàquests secs
Magrana
Vinagreta (Oli, sal i vinagre)

diumenge, 15 de novembre del 2009

Coulant de Xocolata

Fa dues setmanes vàrem anar a sopar a casa l'Ivan i l'Esther. Sopars improvisats de dissabte, on la majoria de vegades (crec que podríem dir quasi totes) acabem demanant menjar preparat. Sempre som molta colla i ens fa mandra posar-nos a cuinar, jo que encara estava una mica inspirat i amb ganes de enredar-me a la cuina vaig preparar aquests coulants d'una recepta que vaig trobar al blog de la Gemma, si teniu una bona estona us el recomano de veritat, és impressionant!!!

A petició de les meves companyes de feina...aquí teniu la recepta.

Ingredients per a 10 o 12 coulants:

8 ous
225g de xocolata de cobertura
150g de mantega
150g de sucre
125g de farina

Preparació:

Batre els ous amb el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum. Incorporar amb suavitat la xocolata i la mantega foses al microones. Incorporar la farina tamisada. Omplir els motlles de silicona, prèviament untats amb mantega, fins a un dit de dalt, i deixar-les reposar a la nevera 12 hores (o congelar). Preescalfar el forn a 225º i coure els coulants entre 8 i 10 minuts (depèn del forn).

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP