diumenge, 8 d’abril del 2012

Mona de pasqua


Aquest any,novament, he preparat la Mona per a la meva petita, la Júlia. Avui m’he decidit per fer una de ben tradicional, la de crema de rovell.



Per fer aquesta mona necessitarem:

Pel pa de pessic

4 ous
320 g de sucre
190 g d´oli de Girasol
190 g de llet
320g de farina
1 sobre de llevat químic Royal
Ratlladura de llimona
1 rajolí de rom

Preparació:

Escalfem el forn a 180º C.
Tamisem la farina amb el llevat i reservem.
Batrem els ous amb el sucre fins que blanquegin.
Hi afegim els líquids (llet i oli) i ho barregem bé.
Hi afegim la farina tamisada i barrejar-ho fins que quedi ben integrat.

Crema de rovell
Ingredients:
6 ous uns 300 g aproximadament.
300 gr. de sucre (sempre ha de ser el mateix pes en sucre que en ous).
180 gr. d’aigua.
30 gr. de farina de blat de moro “Maizena”.

Preparació:
En un bol posar-hi els ous juntament amb l’aigua, batre-ho una mica i colar-ho.
En un altre recipient  barrejar-hi el sucre i la farina de blat de moro.
En un cassó ajuntar les dues barreges, la dels ous amb aigua i la del sucre amb la Maizena.
Coure-ho tot sense deixar de remenar, quan qualli i quan la crema tingui la consistència desitjada
apartar-ho del foc i estendre-la en una superfície neta i freda.
Un cop s’ha refredat, ho reservem tapat amb film transparent que toqui la crema dins la nevera.
Almívar
Ingredients,
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor, whisky o rom
Preparació:
Coure l’aigua, el sucre i les gotes de suc de llimona durant cinc minuts. Un cop es retira del foc afegir un rajolí de licor.

Per muntar la Mona.
Un cop s’hagi refredat el pa de pessic el tallem en dues meitats i les pintem amb l’almívar fins a deixar-les ben xopes. La farcim amb melmelada d´albercoc o qualsevol altre gust. La tapem amb l’altre part de pa de pessic i la cobrim amb la crema de rovell. Muntem les vores amb ametlles filetejades i la decorem al nostre gust.
Bon dia de la Mona a tots!!!


3 comentaris:

starbase 9 d’abril del 2012, a les 6:47  

La de crema de rovell és la meva preferida, de llarg :)

Anònim 13 de juny del 2012, a les 22:01  

caramba quina pinta mes bona!!!!

cris

No tot són postres 16 de març del 2013, a les 13:33  

buscant mones he fet cap aquí!!!
posaràs les d'aquest any??

PTNTS
Dolça

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP