dissabte, 9 de gener de 2010

Tiramisú de torró

Després d'uns quants dies de festa, dinars familiars, cava, torrons i tot això que s'acostuma a fer per Nadal...ja comença a ser hora de tornar a la rutina diaria i actualitzar una mica el blog, que últimament el tenia molt descuidat. Primer de tot desitjar-vos un feliç 2010, ple de salut, amor i bona cuina.
Per encetar l'any m'he decidit per uns postres que vaig fer el dia de Nadal i que varen resultar ser tot un éxit. Es tracta d'una recepta de la Mireia Carbó molt fàcil de fer i ideal pels que encara us quedi algun torronet per casa.
Ingredients per a 6 persones:
75 g de torró del tou (tipus Xixona).
1 Cullerada de sucre
2 Ous
250 g de mascarpone
Melindros (dels durs)
Per l'almívar:
50 g de sucre
200 ml d'aigua
1 rajolí de moscatell
Per la decoració:
Neules de Xocolata
*La recepta original hi porta uns estels fets amb sucre i atmelles laminades. Podeu veure-la al bloc de la Gemma.
Elaboració:
Fer un almívar lleuger amb l'aigua, el sucre i un rajolí de moscatell. Deixe-ho refredar i remulleu-hi els melindros. Col·loqueu-los al fons de copes o bols individuals.
Ratlleu el turró
Munteu els rovells dels ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.
Munteu les clares a punt de neu
Barregeu el mascarpone amb la crema de rovells, el torró i per acabar les clares muntades.
Disposeu la crema sobre els melindros.
Deixeu-ho refredar a la nevera.
La meva decoració va ser una neula de xocolata, però si us atreviu podeu fer algun dibuix amb el sucre.

2 comentaris:

Gemma 11 de gener de 2010 a les 16:02  

Molt bona recepta per tornar a agafar el ritme, després de les petites vacances de Nadal. A casa aquest tiramisú va triomfar ;)

Anònim 15 de gener de 2010 a les 21:23  

Aquest tiramisu té molt bona pinta.

Felicitats pel blog.

Manel.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP