dissabte, 19 de març del 2011

Crema de pastanaga i carbassa amb alls tendres

Avui aprofitant que tenia unes pastanagues i una carbassa a casa he preparat aquesta crema que resulta molt suau i a l´hora gustosa. Sembla que l'hivern ja s'està acabant i vol deixar pas al bon temps, així que hem d'aprofitar les verdures d'aquesta època de l'any, i sobretot la pastanaga, que ens ajudarà a agafar aquell to morenet per a l'estiu que ja s'acosta.
Per fer aquesta crema necessitarem:

6 pastanagues
200 gr de carbassa
1 porro gran
6 alls tendres
Oli d'oliva
3 formatges tipus "quesito"
Aigua mineral
Mantega
1 patata mitjana
Sal i pebre

En una cassola amb mantega hi sofregim el porro. Quan ja estigui daurat, afegim la resta de verdures tallades a dauets petits i les sofregim una estona més. Hi tirem sal i pebre. Quan les tinguem ben sofregides hi posem aigua fins a cobrir-les. Deixem que bulli durant uns 20 minuts aproximadament, fins que estiguin ben cuites. Retirem la cassola del foc i ho passem tot per la batedora i seguidament hi afegim els formatgets. Ho segim triturant fins a obtenir una crema ben fina. Ho rectifiquem de sal i pebre, si cal. Finalment tallem els alls tendres en juliana i els passem per una paella amb una mica d'oli. Servim la crema amb els alls tendres al centre.

Bon profit !!!



3 comentaris:

Gemma 19 de març del 2011, a les 17:03  

Sóc fan de la crema de carbassa!
El toc final dels alls tendres m'ha agradat molt, ha de donar-li molt gust i una textura diferent.

starbase 22 de març del 2011, a les 9:23  

Hi estic molt a favor de tot excepte dels formatgets... no puc amb ells desde ben petit!!
Però tota la resta fantastic :)

josep 25 de març del 2011, a les 16:58  

Joan,
Es la primera vegada que entrem al teu bloc, però ja et ben asseguro que després d'aquesta crema de pastanaga i carbassa, no serà l'última. T'hem enllaçat en el nostre bloc-roll per tal de visitar-te sovint.
Una abraçada

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP