diumenge, 1 de maig del 2011

Empanada Criolla

La empanada criolla és d'aquells plats que sempre demano quan visitem algun dels restaurants argentins que tenim per la nostra zona. La veritat és que tenim la sort de tenir aprop un parell de restaurants on gaudir dels autèntics asados argentins, un veritable plaer per a tots aquells que ens agrada la carn de vedella a la brassa. A més de la carn hi podem trobar plats típics com el matambre, provoleta, panqueque amb dulce de leche o les empanadas criollas que avui he intentat fer a casa i que ara us presento.

Necessitarem:

Per la massa:

250 gr. farina de blat
50 gr de mantequilla
100 ml d'aigua tèbia
1 polsim de sal

També teniu la opció de comprar-les ja fetes. Jo és el que he fet en aquesta ocasió ja que no disposava de massa temps. Les de la cocinera ja venen preparades i surten molt bones.

Per al farcit:

250 gr de carn de vedella
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 ous cuits
1 culleradeta de pebre vermell
50 gr olives verdes
Sal
Oli d'oliva verge extra


Jo les he fet així.

En una paella amb oli d'oliva hi posem la ceba i els pebrots tallats en dauets petits. Ho sofregim bé. Hi afegim la culleradeta de pebre vermell (dolç o picant, com més us agradi) i el deixem que es faci vigilant no es cremi. Seguidament salpebrem la carn, que prèviament haurem d'haver tallat amb un ganivet en trocets molt petits (si voleu també es pot fer amb carn picada a màquina, això a gustos). Sofregim la carn amb les verdures fins que estigui cuita. Un cop s'hagi refredat la carn hi afegim els ous bullits tallats a dauets i les olives també tallades. Ho barregem tot i podem omplir les empanadas. Les disposem en una safata del forn a la que hi posarem una mica d'oli per tal que no s'enganxin i les pintem amb una mica d'ou batut per sobre per que quedin més daurades. Les enfornem a 180º durant aproximadament 20 minuts.


Ja les tenim. Les empanades resulten un entrant ideal i molt complert que estic segur que agradarà a tota la família.

2 comentaris:

Glòria 1 de maig del 2011, a les 19:57  

Doncs aquesta versió teva casolana de l'empanada criolla es veu molt apetitosa. Una bona proposta per a fer un plat únic.

starbase 3 de maig del 2011, a les 9:13  

Em resulten molt similar per la forma als cocarois :D

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP