dissabte, 30 de juliol del 2011

Moussaka

A l'estiu l'albergínia és quan està en plena temporada i quan és més saborosa. Fa dos dies en vàrem collir unes quantes de l'hort i amb elles he preparat aquesta Moussaka, un plat típic de la cuina grega tot i que ells utilitzen ingredients com ara la carn de xai i algun altre que jo no hi he posat. La meva versió porta:

1 Kg de carn picada (vedella i porc al 50%)
4 Albergínies grosses
All
1 Ceba grossa
Salsa de tomàquet
Oli d'oliva
sal
Pebre
1 got de vi blanc
Formatge ratllat

Per la beixamel:

2 cullerades de farina
Mantequilla
sal i pebre
llet

Primer de tot tallem les albergínies longitudinalment en trossos d'un centímetre aproximadament, les salem i deixem que deixin anar el líquid durant uns 45 minuts per tal que perdin l'amargor. A banda preparem un sofregit amb l'all, la ceba el vi blanc i el tomàquet. Seguidament afegim la carn i deixem que es faci tot plegat. Un cop les albergínies hagin deixat anar tota l'aigua les assequem i les fregim en una paella amb oli. Preparem la beixamel. Ara ja podrem anar muntant la Moussaka. En una safata d'anar al forn posem una capa d'albergínies, seguidament una capa de carn picada i per últim una mica de beixamel i repetim l'operació un cop més. Finalment acabem amb una capa de formatge ratllat al damunt i ho gratinem al forn.



2 comentaris:

Glòria 30 de juliol del 2011, a les 23:47  

Fa molt temps que no faig moussaka. De fet, pensava fer-ne però tenia el dubte de si hi anava formatge o no, ara veig la teva recepta que m'ho ha aclarit. Que bona!

starbase 1 d’agost del 2011, a les 8:21  

Recollir unes albergínies de l'hort...OH, DIOS-MIO!! XDDDD
Ja es que a partir d'aquí només puc fer que aixecar-me i aplaudir!! :)

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP