dissabte, 19 de març del 2011

Crema de pastanaga i carbassa amb alls tendres

Avui aprofitant que tenia unes pastanagues i una carbassa a casa he preparat aquesta crema que resulta molt suau i a l´hora gustosa. Sembla que l'hivern ja s'està acabant i vol deixar pas al bon temps, així que hem d'aprofitar les verdures d'aquesta època de l'any, i sobretot la pastanaga, que ens ajudarà a agafar aquell to morenet per a l'estiu que ja s'acosta.
Per fer aquesta crema necessitarem:

6 pastanagues
200 gr de carbassa
1 porro gran
6 alls tendres
Oli d'oliva
3 formatges tipus "quesito"
Aigua mineral
Mantega
1 patata mitjana
Sal i pebre

En una cassola amb mantega hi sofregim el porro. Quan ja estigui daurat, afegim la resta de verdures tallades a dauets petits i les sofregim una estona més. Hi tirem sal i pebre. Quan les tinguem ben sofregides hi posem aigua fins a cobrir-les. Deixem que bulli durant uns 20 minuts aproximadament, fins que estiguin ben cuites. Retirem la cassola del foc i ho passem tot per la batedora i seguidament hi afegim els formatgets. Ho segim triturant fins a obtenir una crema ben fina. Ho rectifiquem de sal i pebre, si cal. Finalment tallem els alls tendres en juliana i els passem per una paella amb una mica d'oli. Servim la crema amb els alls tendres al centre.

Bon profit !!!



diumenge, 13 de març del 2011

Carxofes farcides de bolets i marisc

Avui un plat de festa. Un plat per celebrar un dia especial, un aniversari, un diumenge o una vetllada amb amics en la que volgueu quedar molt i molt bé. La recepta ens la va ensenyar ara fa uns dies el xef Jordi Austrich en el curs de cuina municipal que organitza cada any El Puntet.

Necessitarem:

8 Carxofes
14 Llagostins
4 Gambes
4 Escamarlans
3/4 Kg de xampinyons
3 Talls de rap
Mantega
Farina
400 ml de Nata líquida
Conyac
Oli d'oliva
Sal i pebre

Netegem i tallem en troços petits els xampinyons. Fem el mateix amb els llagostins, gambes i escamarlans i amb un ganivet els hi treiem la tripeta per tal que no ens doni mal gust al plat.
En una cassola posem a fondre la mantega i tot seguit hi afegim els xampinyons, els salpebrem i deixem que es facin. Seguidament farem el mateix amb el rap i per últim fregim el marisc i hi agefim un raig de conyac i ho falmbegem. Barregem tots els ingredients, hi afegim la nata líquida i deixem que redueixi fins que ens quedi una barreja consistent. Rectifiquem de sal si cal.
En una cassola posem aigua a bullir amb una cullerada de farina, una branca de julivert i sal i bullim les carxofes que previament haurem netejat. Quan estiguin cuites les deixem refredar, les tallem per la meitat, les buidem amb una cullera, les farcim i les napem amb salsa beixamel. Finalment hi afegim una mica de formatge per sobre i les gratinem.

Bon profit!






divendres, 4 de març del 2011

Bunyols de Vent

Aquesta recepta m'agradaria dedicar-la a la meva tia Luisa, que malauradament ens va deixar el passat mes de novembre. La Luisa era una dona que cap allà la dècada dels 60 va decidir, juntament amb el seu marit, emigrar de la seva terra i anar a buscar feina a un lloc on no hi tenia res, ni coneixia a ningú. Marxaren amb la cartera buida però amb la maleta plena d'il·lusions i projectes, decidits a treballar dur per tal de poder crear una família i establir-se definitivament a Catalunya. Us podria explicar mil coses d'ella però no acabaria mai. Va ser mare  de dos fills, als quals estimava amb bogeria i vivia exclusivament per ells. Els seus fills li donaren 4 néts (3 nenes i un nen)  encantadors, als quals va cuidar cada dia del món i els va ajudar a créixer. A nosaltres, els seus nebots i nebodets també ens va fer de mare en moltes ocasions, quan els nostres pares no podien per motius de feina. 

Era una dona que no coneixia els luxes, no perquè no pogués, sinó perquè la  senzillesa, humilitat i generositat amb la que havia crescut, la feien pensar sempre amb els demés abans que en ella mateixa. Li encantava cuinar; Recordo que sempre que anava a casa seva, me la trobava darrera els fogons preparant algun plat, i ràpidament es posava a xerrar (era molt xerraire) per explicar-me que estava fent i com ho havia fet, ja que sabia de la meva afició per la cuina. Se la veia especialment feliç quan ens reunia a tota la familia al voltant de la taula de casa seva a menjar els plats que havia preparat ben d'hora al matí.

Va ser una dona molt treballadora, no podia estar quieta mai, sempre disposada a ajudar i a cuidar als seus, de fet penso que necessitariem una altra vida sencera per a tornar-li tot el que ella va fer per nosaltres. He volgut fer-li aquest petit homenatge amb aquesta recepta perquè ella cada any ens preparava uns bunyols i unes "rosquilles" que estaven boníssimes i segur que li hagués agradat molt provar els meus i fer-me la crítica.

Luisa, et varem estimar i t'estimarem, et trobem molt a faltar però sobretot mai t'oblidarem.

Necessitarem:

125ml de llet
75g de farina
60g de mantega
3 ous
sal
anís sec
sucre
Oli de girasol

En un cassó hi posarem la llet i la mantega i una mica de sal i ho fem bullir. Quan la mantega s'hagi fos, afegirem de cop la farina tamisada i la deixem que es cogui sense parar de remenar fins que ens quedi una massa que es separi de les parets del cassó. Retirem del foc la massa i anem afegint els ous d'un en un, sense parar de remenar fins que quedi una pasta homogenia. Amb l'ajuda d'una cullera o una màniga anirem fent petites porcions de bunyols i les fregim en una cassola amb abundant oli de girasol. Quan ja els tinguem cuits i encara calents els deixem uns segons en paper absorvent i rapidament els mullem en anis sec i els arrebossem amb el sucre.



  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP