dilluns, 26 d’octubre de 2009

Sopa de rap


Ara que d'aquí a molt poc començarà a fer fred, us ensenyo un plat que ens ajudarà a combatre'l. Es tracta d'una sopa de rap, un plat molt senzill i que dóna molt bon resultat, a més en podeu fer més quantitat i congelar-la per altres vegades.
Necessitareu els següents ingredients:
Pel caldo:
  • 1 cap de rap.
  • Espines de diferents peixos (el vostre peixater us les proporcionarà)
  • 1 tomàquet madur.
  • 1 ceba gran.
  • 1 pastanaga.
  • 1'500 l. d'aigua.
  • 2 fulles d'api.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 got de vi blanc.
  • 1 all
  • Julivert
  • oli d'oliva
  • Sal
Per a la sopa:
  • 1/2 Kg. de rap.
  • 1 ceba.
  • 3 dents d'all
  • 2 tomàquets madurs ratllats.
  • 10 ametlles torrades.
  • 10 avellanes torrades.
  • Sal
Per fer el caldo, posarem tots els ingredients del caldo en una cassola grossa i ho deixarem bullir durant 2 hores aproximadament. A banda farem un sofregit amb la ceba, el tomàquet i els dents d'all fins que ens quedi d'un color marronos. Per altra banda farem una picada amb les ametlles i les avellanes fins que aconseguim fer una pasta. Afegim la picada al sofregit. Per últim colem el caldo i ho traspassem a una altra cassola i finalment hi aboquem el sofregit. Per últim agafem els trossos de rap net i els passem per la paella coent-los lleugerament, els tallem a trocets i ho aboquem dins la sopa. Ho deixarem bullir durant 15 minuts més. Si voleu que quedi una crema més fina abans de tirar-hi els trossos de rap podeu passar-hi la batedora elèctrica per tal de no trobar-hi entrebancs.
Que vagi de gust!!!

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP