dissabte, 26 de febrer del 2011

Tàrtar de Tonyina

Avui us vull presentar un plat que vaig preparar el diumenge passat. És un plat a base de tonyina macerada i que resulta ideal com a entrant d'un àpat de festa.
Abans de res, us voldria recomanar que si mai feu aquest plat és preferible que congeleu prèviament el llom de tonyina que utilitzareu, durant unes 48 hores per tal d'evitar possibles problemes amb l'Anisakis.

Per aquest plat necessitarem:

300 gr de llom de tonyina
1 Alvocat mitjà
1 ceba tendra mitjana
3 culleradetes de salsa de soja
1 culleradeta de mostassa antiga
Polsim de sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre
2 culleradetes de suc de llimona
Sèsam i cibulet per a decorar

Tallem la tonyina en dauets molt petits. La posem dins un bol, hi afegim la salsa de soja i ho barregem bé per tal que es maceri. Seguidament hi incorporem la ceba tendra tallada a trocets molt petits. S'incorpora la mostassa antiga, el polsim de sal, el pebre, el suc de llimona, i l'oli. Barregem tots els ingredients i ho deixarem reposar durant al menys una hora a la nevera.

A part tallem l'alvocat en dauets petits, el posem en un bol i hi afegim un raig de llimona per tal que no es rovelli, una mica de sal i un rajolinet d'oli.

El plat el podeu presentar en culleretes de ceràmica individuals o bé en un motlle per a menjar amb torradetes, tal i com us ensenyo a les fotografies.







2 comentaris:

No tot són postres 4 de març del 2011, a les 10:09  

Dec ser de les poques persones del món que no poden amb els tartars, tot el que sigui cru...
PTNTS
Dolça

Marta 11 d’abril del 2011, a les 15:14  

Hola Joan, no coneixia el teu bloc. Ha estat per casualitat, buscant una recepta de tartar de tonyina i voila! T'he trobat! M'ha agradat molt la versió de cullera.
Et seguiré d'aprop.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP