Carxofes farcides de bolets i marisc
Avui un plat de festa. Un plat per celebrar un dia especial, un aniversari, un diumenge o una vetllada amb amics en la que volgueu quedar molt i molt bé. La recepta ens la va ensenyar ara fa uns dies el xef Jordi Austrich en el curs de cuina municipal que organitza cada any El Puntet.
Necessitarem:
8 Carxofes
14 Llagostins
4 Gambes
4 Escamarlans
3/4 Kg de xampinyons
3 Talls de rap
Mantega
Farina
400 ml de Nata líquida
Conyac
Oli d'oliva
Sal i pebre
Netegem i tallem en troços petits els xampinyons. Fem el mateix amb els llagostins, gambes i escamarlans i amb un ganivet els hi treiem la tripeta per tal que no ens doni mal gust al plat.
En una cassola posem a fondre la mantega i tot seguit hi afegim els xampinyons, els salpebrem i deixem que es facin. Seguidament farem el mateix amb el rap i per últim fregim el marisc i hi agefim un raig de conyac i ho falmbegem. Barregem tots els ingredients, hi afegim la nata líquida i deixem que redueixi fins que ens quedi una barreja consistent. Rectifiquem de sal si cal.
En una cassola posem aigua a bullir amb una cullerada de farina, una branca de julivert i sal i bullim les carxofes que previament haurem netejat. Quan estiguin cuites les deixem refredar, les tallem per la meitat, les buidem amb una cullera, les farcim i les napem amb salsa beixamel. Finalment hi afegim una mica de formatge per sobre i les gratinem.
Bon profit!
3 comentaris:
Oh, com m'agrada la foto on es veu el detall del farcit. Sucós i atractiu!! La combinació carxofa-llagostins m'encanta també :)
És veritat que per un dia de convidats és una poroposta sensacional. Amb ingredients de luxe i una presentació acurada, és d'aquells plats que et fan quedar molt bé!
Hola Joan! Quina pinta que tenen aquestes carxofes...i és que amb aquest farcit és un plat de luxe!!!
Genial!
Petunets,
Eva.
Publica un comentari a l'entrada