diumenge, 27 de febrer del 2011

Magrana seca


dissabte, 26 de febrer del 2011

Tàrtar de Tonyina

Avui us vull presentar un plat que vaig preparar el diumenge passat. És un plat a base de tonyina macerada i que resulta ideal com a entrant d'un àpat de festa.
Abans de res, us voldria recomanar que si mai feu aquest plat és preferible que congeleu prèviament el llom de tonyina que utilitzareu, durant unes 48 hores per tal d'evitar possibles problemes amb l'Anisakis.

Per aquest plat necessitarem:

300 gr de llom de tonyina
1 Alvocat mitjà
1 ceba tendra mitjana
3 culleradetes de salsa de soja
1 culleradeta de mostassa antiga
Polsim de sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre
2 culleradetes de suc de llimona
Sèsam i cibulet per a decorar

Tallem la tonyina en dauets molt petits. La posem dins un bol, hi afegim la salsa de soja i ho barregem bé per tal que es maceri. Seguidament hi incorporem la ceba tendra tallada a trocets molt petits. S'incorpora la mostassa antiga, el polsim de sal, el pebre, el suc de llimona, i l'oli. Barregem tots els ingredients i ho deixarem reposar durant al menys una hora a la nevera.

A part tallem l'alvocat en dauets petits, el posem en un bol i hi afegim un raig de llimona per tal que no es rovelli, una mica de sal i un rajolinet d'oli.

El plat el podeu presentar en culleretes de ceràmica individuals o bé en un motlle per a menjar amb torradetes, tal i com us ensenyo a les fotografies.







diumenge, 20 de febrer del 2011

Escales

divendres, 18 de febrer del 2011

Mini Magdalenes amb perles de xocolata

Avui per la tarda aprofitant que tenia una estoneta lliure he preparat aquestes magdalenes seguint la recepta de la Gemma,  però afegint unes perles de xocolata per donar-li un punt encara més dolç.

Necessitarem:

 2 ous grossos
 175g de sucre
 60ml de llet
 190g d’oli de girasol
 210g de farina
 2 culleradetes de mel
 5g de llevat Royal
 Un polsim de sal
 Pell ratllada de llimona.
 150 g de perles de xocolata.

Preparació:

Batrem els ous amb les varilles elèctriques juntament amb el sucre fins que quedin ben escumosos.Afegim la llet, la mel i seguidament l'oli a poc a poc. Incorporem la farina amb el llevat i la sal tamisats. Finalment hi afegim la pell de llimona i ho batrem 3 minuts més. Ho deixem reposar a la nevera com a mínim una hora.
Finalment repartim la massa en motlles de paper omplint fins a 3/4 parts. Hi podem posar una mica de sucre pel damunt. Calentem el forn a 200º només per la part de baix i deixem les magdalenes durant 10 minuts i 10 minuts més a 190º amb el foc a dalt i baix. El resultat val molt la pena.



dijous, 10 de febrer del 2011

Bacallà al cava amb panses i pinyons

Avui he preparat un plat amb bacallà, un peix que m'encanta. La setmana passada vaig comprar una peça de bacallà salat a un preu prou raonable, i és clar, molt més econòmic que si el compresim ja desalat. Tal i com em va comentar la senyora de la bacallaneria el vaig tenir durant dos dies a la nevera cobert d'aigua i dos dies més canviant l'aigua al matí i al vespre. Fent això aconseguireu que augmenti el seu gruix i deixar-lo a punt de sal.

Per dues persones necessitarem:

4 talls de bacallà
2 cebes grosses
2 gots de cava
Panses
Pinyons
Farina
Sal
Oli d'oliva

En una cassola posem un bon raig d'oli d'oliva. Quan estigui calent hi posem el bacallà que haurem enfarinat lleugerament. Un cop fregit el bacallà el reserven. A la mateixa cassola hi sofregim la ceba fins que ens quedi totalment caramelitzada. Seguidament hi posem una culleradeta de farina i la coem llegerament i tot seguit el cava fins que la salsa redueixi. Per últim hi afegim les panses, els pinyons i els trosos de bacallà. Deixem que es barregin tots els ingredients i ja ho podem servir.







dimecres, 2 de febrer del 2011

Un vegetal i tal...

Avui us presento un entrepà que vaig tastar per esmorzar fa un dies al Romaní i que el vaig trobar realment bo. Jo me'l vaig preparar l'altra nit per sopar, juntament amb una cervessa ben fresqueta i va ser un àpat de luxe. És molt ràpid de fer i us el recomano que el mengeu una mica calent.

Necessitarem:


1 Xapata petita
Enciam
2 rodanxes de tomàquet
4 talls de carbassó
Formatge de cabra

Primer de tot fem el carbassó a la planxa fins que quedi cuit. Tallem el tomàquet en rodanxes finetes. Rentem l'enciam i el tallem a la mida del pa. En una paella fonem lleugerament el formatge de cabra. Finalment disposem els ingredients dins la xapata seguint l'exemple de la fotografia o de la manera que més us agradi. Es pot acabar d'escalfar l'entrepa en una planxa tipus sanvitxera. Ja estarà llest per menjar.

  © Blogger template 'Personal Blog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP